Ανδριανός στη βουλή για αύξηση της ισχύος των φωτοβολταϊκων άρδευσης στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός στη βουλή για αύξηση της ισχύος των φωτοβολταϊκων άρδευσης στην Αργολίδα

Φεβρουάριος 14, 2018 - 10:27

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για το αίτημα των ΤΟΕΒ Αργολίδας για αύξηση της ισχύος των φωτοβολταϊκών άρδευσης

 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Αποστόλου και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη με θέμα το αίτημα των ΤΟΕΒ Αργολίδας (Νέας Κίου, Κεφαλαρίου-Άργους, Ασίνης-Δρεπάνου, Λάλουκα, Αγίου Ανδριανού -Ροεινού, Παναριτίου, Αργολικού, Νέας Τίρυνθας, Πουλακίδας-Μάνεση, Αγίας Τριάδας, Κουτσοποδίου, Πυργέλας, Ιρίων, Ήρας-Κουρτακίου, Δαλαμανάρας) για αύξηση της ισχύος των φωτοβολταϊκών άρδευσης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι ΤΟΕΒ της Αργολίδας (Νέας Κίου, Κεφαλαρίου-Άργους, Ασίνης-Δρεπάνου, Λάλουκα, Αγίου Ανδριανού -Ροεινού, Παναριτίου, Αργολικού, Νέας Τίρυνθας, Πουλακίδας-Μάνεση, Αγίας Τριάδας, Κουτσοποδίου, Πυργέλας, Ιρίων, Ήρας-Κουρτακίου, Δαλαμανάρας) με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα τονίζουν πως ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα φωτοβολταϊκά άρδευσης για κάλυψη ιδίων αναγκών μπορούν να έχουν ισχύ μέχρι 500 kWp, στην Πελοπόννησο η ισχύς περιορίζεται στα 20 kWp. Αυτό θέτει τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποστηριχθούν τα συλλογικά αρδευτικά έργα, τα οποία και μπορούν να προσφέρουν οικονομία σε ενέργεια και νερό.

 

Κατόπιν αυτού, οι ΤΟΕΒ της Αργολίδας στην ανακοίνωση τους απευθύνουν αίτημα προς κάθε αρμόδιο, προκειμένου να επιτραπεί η χωρίς περιορισμό ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών  Σταθμών και για τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας, ώστε και οι αγρότες της Αργολίδας να μπορούν να εξασφαλίσουν μείωση του αρδευτικού κόστους και οικονομίες κλίμακας μέσω συλλογικών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

 

Τούτων δοθέντων,

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Ποιες  άμεσες ενέργειες προτίθενται να αναλάβουν για την ικανοποίηση του  αιτήματος των ΤΟΕΒ Αργολίδας για αύξηση της ισχύος των φωτοβολταϊκών άρδευσης στα επίπεδα που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα».