Τζανακόπουλος: Εάν οι Τούρκοι προκαλέσουν ξανά, θα απαντήσουμε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τζανακόπουλος: Εάν οι Τούρκοι προκαλέσουν ξανά, θα απαντήσουμε

Φεβρουάριος 16, 2018 - 12:51

φωτογραφία eurokinissi

Στην «γραμμή Κοτζιά» που το βράδυ της Πέμπτης δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αυτοψία» πως κατά την επόμενη κρίση με την Τουρκία η Ελλάδα θα απαντήσει, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής, η ενέργεια θα απαντηθεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας το επεισόδιο στα Ίμια.

«Αντιδράσαμε με ψυχραιμία, όπως οφείλει να αντιδρά μια κυβέρνηση, το θέμα μας δεν είναι να εντείνουμε την κρίση, αλλά να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», πρόσθεσε ο κύριος Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, επισημαίνοντας πως «δεν υπήρξε καμία αδράνεια» και εκτιμώντας πως «η Τουρκία προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να δώσει μήνυμα στους συμμάχους της γιατί αντιμετωπίζει ζητήματα με τους Κούρδους στα σύνορά της».

«Εφτασαν τουλάχιστον στα όρια της κόκκινης γραμμής μας οι Τούρκοι, αν δεν την προσπέρασαν», είπε ο κύριος Τζανακόπουλος και επανέλαβε: «Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ελεγχόμενες εντάσεις για λόγους που σχετίζονται ευθέως με το Κουρδικό», ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημιώσεις από την τουρκική πλευρά, λέγοντας πως «μελετάμε το ενδεχόμενο αποζημιώσεων και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε ζητώντας αποζημιώσεις, η γνώμη μου είναι πως στέκει».

Εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Ερντογάν, τα πράγματα πιθανώς θα ήταν χειρότερα, εκτίμησε και δήλωσε πως η επίσκεψη «ήταν επιβεβλημένη, γιατί όταν υπάρχει κρίση στις σχέσεις, ο καλύτερος δρόμος είναι μέσω της διπλωματικής οδού».