Απάντηση Καμμένου σε Ανδριανό για το ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απάντηση Καμμένου σε Ανδριανό για το ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Φεβρουάριος 17, 2018 - 11:47

φωτογραφία eurokinissi

Απάντηση Καμμένου σε Ανδριανό για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) Ναυπλίου: “Η λειτουργία του ΚΕΜΧ μετά την αλλαγή της διαδικασίας κατάταξης επανεξετάζεται, λαµβάνοντας υπόψη το σύνολο των παραµέτρων που το επηρεάζουν”.

Στην 2788/22-1-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) Ναυπλίου, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των νεοσυλλέκτων οπλιτών εντάσσεται στη γενικότερη εν εξελίξει διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Υπό το πρίσμα αυτό, η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων οπλιτών θα πραγματοποιείται στις Μονάδες εκστρατείας, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη ενσωμάτωση τους σε αυτές, την αύξηση της επάνδρωσης των Μονάδων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, με εφαρμογή από τη 2018 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2018).

Τέλος σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού, η λειτουργία του μετά την αλλαγή της διαδικασίας κατάταξης επανεξετάζεται, λαµβάνοντας υπόψη το σύνολο των παραµέτρων που το επηρεάζουν. ”.