Τάσος Τόκας: «Μετεξεταστέος» ο Δήμος Ερμιονίδας στην πρόσληψη προσωπικού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Τόκας: «Μετεξεταστέος» ο Δήμος Ερμιονίδας στην πρόσληψη προσωπικού

Φεβρουάριος 21, 2018 - 16:17

«Η αδράνεια του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ  για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού και η έλλειψη ενημέρωσης»

Δεύτερη επιστολή, μέσα σε 3 μήνες, αποστείλαμε χθες στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με παράλληλη κοινοποίηση στον Δήμαρχο Ερμιονίδας για το θέμα των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στη ΔΕΥΑΕΡ, με αφορμή την «απουσία»  της επιχείρησης από την κάλυψη  συνολικά 800 θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ)  σε ΔΕΥΑ (επιχειρήσεις ύδρευσης –αποχέτευσης) σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί η επιστολή:
"     ΠΡΟΣ
κ. Ιωάννη Πάλλη,
Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ
Κοινοποίηση:
κ. Δημήτρη Σφυρή
Δήμαρχο Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ: Εκ νέου αίτημα ενημέρωσης σχετικά με την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στη ΔΕΥΑΕΡ.             
κ. Πρόεδρε,

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες του ΔΣ  της ΔΕΥΑΕΡ πάνω στο σημαντικό ζήτημα της πρόσληψης τακτικού προσωπικού στην  επιχείρηση  μετά   την  ΕΠΙΣΤΟΛΗ που σας αποστείλαμε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 με συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ως γνωστό στη λίστα των προγραμματισμένων προσλήψεων δεν υπάρχει ούτε μία θέση για την ΔΕΥΑ Ερμιονίδας.
Την ίδια ημέρα (28-11-2017) και μετά την επιστολή μας, με διαπιστωτική πράξη που υπογράφετε εσείς (ΑΔΑ: 6Κ9ΣΟΡ3Θ-Φ0Ο) εξακριβώνετε την κατάργηση 20 κενών οργανικών θέσεων που προβλέπονται στον Οργανισμό Λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΡ, προφανώς για να μειώσετε τις ευθύνες σας και να δρομολογήσετε αυτά που δεν εφαρμόστηκαν από το 2011 και μέχρι σήμερα  και όριζαν  οι προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 34,παρ.2  του   Ν. 4024/2011 σχετικά με τις κενές  οργανικές θέσεις των  εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τις επιχειρήσεις τους, στα Ν.Π.Ι.Δ. κ.λ.π.
Ως συνέπεια για μια ακόμη φορά ήταν ο Δήμος Ερμιονίδας να μείνει  «μετεξεταστέος» και να μην προλάβουμε  τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού στην ΔΕΥΑΕΡ μετά τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.
κ. Πρόεδρε,
Η ΔΕΥΑΕΡ είναι μια επιχείρηση του Δήμου που χρειάζεται άμεσα τακτικό προσωπικό για  να λειτουργήσει και ως διοίκηση είστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίζετε με τις ενέργειές σας  την προστασία των συμφερόντων της καθώς και τον κοινωφελή  σκοπό  της.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε την γενικότερη πολιτική της ΔΕΥΑΕΡ που ελλείψει προσωπικού,  τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια και επί των ημερών σας,  χαρακτηρίζεται από τις πολλές απευθείας αναθέσεις που μπορεί και να φθάνουν και  το ύψος των 400-500.000 € ετησίως  κάτι που εξυπηρετεί την πολιτική  και τα συμφέροντα της παράταξής σας.
Μετά, λοιπόν,  από τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
1) Γιατί καθυστερήσατε και δεν εφαρμόσατε επί σχεδόν 3.5 χρόνια όσα ο νόμος ορίζει
(Ν. 4024/2011) σχετικά με τις κενές οργανικές θέσεις;
2) Ποιες οι ενέργειες του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ για την κάλυψη των απαραίτητων  οργανικών θέσεων της επιχείρησης που ως γνωστό χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία της;
3) Πως θα δικαιολογήσετε  στο πλαίσιο της Χρηστής Διοίκησης το τεράστιο άνοιγμα των εξόδων της ΔΕΥΑΕΡ τα 3.5 χρόνια που ασκείτε την διοίκηση, από την αδράνειά σας στο θέμα των προσλήψεων του τακτικού προσωπικού και την ταυτόχρονη εφαρμογή της πολιτικής των απευθείας αναθέσεων  γνωρίζοντας βεβαίως ότι οφείλετε να  προστατεύετε τα συμφέροντά της επιχείρησης  καθώς και τον κοινωφελή  σκοπό  της;
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Eπικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ"