Αποχαιρέτησαν την Αποκριά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άργους «Τελέσιλλα»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποχαιρέτησαν την Αποκριά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άργους «Τελέσιλλα»

Φεβρουάριος 24, 2018 - 11:45

Ο αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ»:

«Τ` ακούτε τι παράγγειλε η Καθαρή Δευτέρα;

Πέθαν` ο κρέος πέθανε, ψυχομαχάει ο τύρος

Σηκώνει ο πράσος την ουρά κι ο κρέμμυδος τα γένια!

Μπαλώστε τα σακούλια σας, τροχίστε τα λεπίδια

Και στον τρανό τον πλάτανο, να μάσουμε στεκούλια».

Χορεύοντας σατυρικά, λαϊκά-παραδοσιακά, αποκριάτικα τραγούδια, ταγκό, βαλς και καντρίλιες αποχαιρέτησαν την Αποκριά οι χορωδοί-μικροί και μεγάλοι- και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ», το Σάββατο 17 του Φλεβάρη, στο κέντρο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα.

Η αίθουσα γεμάτη από όμορφες αποκριάτικες παρουσίες, σπανιόλες, τσιγγάνες, μαζορέτες, δούκισσες, χαβανέζες αλλά και σπανιόλους και μονόκερους, έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά.

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία με μαέστρο τον  καθηγητή της μουσικής κ. Νίκο Καπετάνιο σε μια ξεχωριστή εμφάνιση χάρισε νότες χαράς σε γονείς και φίλους των μικρών χορωδών και όχι μόνο.

Η Μικτή χορωδία με μαέστρο τον  κ. Γιάννη Κόντη τραγούδησε ντόπια αποκριάτικα τραγούδια. Του Αη Γιαννιού ο δρόμος, Αργειτοπούλα, Το κόψαν τ` άμοιρο νερό(το νερό του Κεφαλαρίου), Η παλαβή Αποκριά ήταν μερικά από τα τραγούδια.

Τα τραγούδια, ο χορός, το καλό φαγητό, το άφθονο κρασί, τα δώρα της λαχειοφόρου που ξεπέρασαν τα 300, έδωσαν χαρά σε όλους!

Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμολογιότατος πατέρας Γεώργιος Σελλής, οι βουλευτές Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός και  κ. Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, η θεματική περιφερειακή σύμβουλος κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Σιδέρης, οι εκδότες των εφημερίδων  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, κ. Χρήστος Καλατζής και «ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ» κ. Θωμόπουλος Χαρίτος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε θερμά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις για την προσφορά των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς, τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την προβολή του αποκριάτικου χορού μας.

Η Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για να λάβει μέρος: στις 3 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Πατρών και στις 14 Απριλίου στο Φεστιβάλ του Πύργου.

Το 2ήμερο Φεστιβάλ του Συλλόγου μας θα γίνει στις 28-29 Απριλίου 2018 με τη συμμετοχή οκτώ χορωδιών απ` όλη την Ελλάδα.

Στους χορωδούς και τους φίλους του Συλλόγου ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή, με μετάνοια και συγχώρεση για να οδηγηθούμε στο θείο Πάσχα και την Ανάσταση.