Η τοποθέτηση της Ελένης Παναγιωτοπούλου στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η τοποθέτηση της Ελένης Παναγιωτοπούλου στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη (φωτο&βίντεο)

Φεβρουάριος 27, 2018 - 23:18

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του 10 ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου  στην Τρίπολη , η ημερίδα για την Υγεία , με ομιλητές τον Υπ.Υγείας κ. Αν. Ξανθό , τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη και τον Αναπλ .Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας  κ. Στ. Βαρδαρό. Συντονιστές της συζήτησης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας , Πολιτισμού και Παιδείας κα Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο Εντεταλμένος για θέματα Υγείας Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Χαρ. Σκούρος.
Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η  κα Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της Υγείας , με έμφαση στα πρωτοποριακά για όλη τη χώρα προγράμματα  καταπολέμησης των κουνουπιών , του καταρροικού πυρετού, της λεισμανίασης και της ελονοσίας , καθώς και στην ενίσχυση κτιρίων και εξοπλισμών των μονάδων υγείας σε όλη την Περιφέρεια . Αναφέρθηκε  συνοπτικά στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για το 2108 -19 και κάλεσε τους Υπουργούς να τολμήσουν την  μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, την μεταφορα της αρμοδιότητας για την λειτουργία και την εποπτεία των Δομών Υγείας στην Αιρετή Περιφέρεια , οπως προέβλεπε αρχικά ο νόμος του Καλλικρατη, και δήλωσε την ετοιμότητα της Περ. Πελοποννήσου να  αναλάβει αυτήν την ευθύνη έστω και πιλοτικά.
Με εύστοχες  παρεμβάσεις και ευελιξία διηύθυνε την συζήτηση , παρά την πίεση του χρόνου και τον  μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων που ζήτησαν και έλαβαν τον λόγο, με αποτέλεσμα να γίνει μια γόνιμη συζήτηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για περισσότερο απο τρεις ώρες.
Στην παρέμβασή  του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  κ . Π.Τατούλης  έθεσε  εμφατικά το θέμα της  μεταφοράς των αρμοδιοτήτων Υγείας απο τις ΔΥΠΕ στην Αιρετή Περιφέρεια, απαντώντας σε όλες τις αιτιάσεις των υπουργών, που φάνηκαν επιφυλακτικοί στην υλοποίηση  αυτού του εγχειρήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή
Κλείνοντας την συζήτηση , η κα Παναγιωτοπούλου έθεσε εμφατικά το θέμα της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία  Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, στα Νοσοκομεία  στα Κέντρα  Υγείας , αλλα και ιδιαίτερα στο ΕΚΑΒ. Όσον αφορά τη διαφθορά, κάλεσε τους Υπουργούς , αντί να γενικολογούν , να χρησιμοποιήσουν το βασικό εργαλείο  για την πάταξή της, που είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
www.argolidaportal.gr

 

ArgolidaPortal.gr Η τοποθέτηση της Ελένης Παναγιωτοπούλου στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη