33 χρόνια χωρίς την Μαρία Κάλλας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

33 χρόνια χωρίς την Μαρία Κάλλας

Σεπτέμβριος 17, 2012 - 10:55

Η Μαρία Κάλλας ή η Μαρία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έσπασε τα σύνορα. Με τη χαρισματική της φωνή, έγραψε με χρυσά γράμματα, το όνομά της στο πάνθεον των πιο ισχυρών καλλιτεχνών, εκείνων που ενώ "φεύγουν" για το ουράνιο ταξίδι τους, είναι σαν να μην έφυγαν ποτέ.
 
Γεννημένη στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη, η Μαρία Κάλλας, από μικρή έδειξε ότι διέθετε, εκείνο που κάποτε θα την καθιέρωνε ως την κορυφαία υψίφωνο του 20ου αιώνα.
Είχε φωνή, είχε τεχνική, είχε υποκριτικό ταλέντο.
Ευρώπη και Αμερική την αγκάλιασε και τη λάτρεψε. Οι συνεργασίες της, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, χωρίς ίχνος υπερβολής τεράστιες.
Οι ηρωίδες που υποδύθηκε ήταν αναρίθμητες! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Νόρμα ή τη Μήδεια; Το κοινό παραληρούσε κάθε φορά, που εκείνη έβγαινε στη σκηνή.
Η ζωή της ήταν γεμάτη χειροκρότημα αλλά και ανασφάλεια, δύναμη και αδυναμία, φως και σκοτάδι, έρωτα και απογοήτευση, φήμη και δόξα.
Η Μαρία Κάλλας είχε τα πάντα, εκτός από τον άνδρα που αγάπησε, όσο κανέναν άλλον. Η σχέση με τον Αριστοτέλη Ωνάση, την σημάδεψε μέχρι το τέλος της ζωής της. Ένας έρωτας που την διέλυσε.
Η μεγάλη ντίβα της όπερας, "'εφυγε" στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι από ανακοπή καρδιάς. Αν και έχουν περάσει 35 χρόνια από την ημέρα εκείνη, η Kάλλας παραμένει στην κορυφή και αποκτά ακόμα περισσότερους θαυμαστές, αφού οι νεότερες γενιές την ανακαλύπτουν καθημερινά.
Η Μαρία Κάλλας ήταν και παραμένει ορόσημο!