Επιστολή Ανδριανού σε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για χαλαζόπτωση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιστολή Ανδριανού σε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για χαλαζόπτωση

Σεπτέμβριος 17, 2012 - 13:10

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές της Αργολίδας και συνομίλησε με παραγωγούς.
Στη συνέχεια επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ Τρίπολης ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών ώστε οι αποζημιώσεις να δοθούν χωρίς καθυστέρηση. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ανδριανός επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη και του απέστειλε σχετική επιστολή στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
«Με την επιστολή μου αυτή σας ενημερώνω για τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η προχθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στην παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο (μεταξύ άλλων σε εσπεριδοειδή, ελαιόδεντρα και οπωροκηπευτικά) σε πολλές περιοχές της Αργολίδας.

Ταυτόχρονα με την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η αποζημίωση, σας καλώ να αναλάβετε κάθε προσήκουσα δράση για την ουσιαστική ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών με γεωπόνους, καθώς τα χτυπήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα στους παραγωγούς - οι οποίοι όπως καλά γνωρίζετε έχουν συν τοις άλλοις να αντιμετωπίσουν και τις βαριές συνέπειες της κρίσης - έχουν τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιαστεί σε συχνότητα και ένταση.

Γνωρίζοντας την προσωπική σας ευαισθησία, είμαι βέβαιος ότι θα  προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες».