Μηνύματα Τατούλη προς Σαμαρά από τη Μεσσηνία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μηνύματα Τατούλη προς Σαμαρά από τη Μεσσηνία

Μάρτιος 14, 2018 - 09:13

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης από την Καλαμάτα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και τα όσα επεσήμανε με αφορμή τον απολογισμό του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη Μεσσηνία, είχε έναν αποδέκτη: τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός από το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του θα κατεβεί στις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητη, επιχειρώντας να κλείσει την (κατευθυνόμενη, ας σημειώσουμε) παραφιλολογία που θέλει τον ίδιο να συμμαχεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, η οποία έχει προκύψει από την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τη Μεσσηνία, το πολιτικό «άντρο» του Αντώνη Σαμαρά, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό. Ενδεικτική είναι η φράση του: «Στα 35 χρόνια του δημόσιου βίου μου δεν έχω γονατίσει μπροστά σε κανέναν (...) Συγκρούστηκα με τον πανίσχυρο τότε πρωθυπουργό και δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό του 2008, γιατί θεωρούσα ότι οδηγούσε τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση».

Ο κ. Τατούλης σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στην εναντίωσή του απέναντι στον Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζοντας σε όλους -και κυρίως στον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό- ότι δεν φοβάται.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγάλος νικητής του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, τα αποτελέσματα του οποίου εντυπωσίασαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν περίμενε ότι μια αντιπολιτευόμενη ουσιαστικά περιφερειακή αρχή θα επεδείκνυε πολιτικό πολιτισμό που υπερβαίνει τις ιδεολογικές διαφορές, από τη Μεσσηνία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα-απάντηση προς εκείνους που αμφισβητούν την πολιτική του δύναμη στην Πελοπόννησο.

Θ.Μ.