Ερώτηση Ανδριανού για το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Κόρινθο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Κόρινθο

Σεπτέμβριος 17, 2012 - 21:35

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια με θέμα την ανάγκη άμεσης λειτουργίας της διοικητικής μέριμνας για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που φυλάττουν το κέντρο υποδοχής παράνομων λαθρομεταναστών στην Κόρινθο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

«Οι ανάγκες φύλαξης του κέντρου υποδοχής παράνομων λαθρομεταναστών στο 6ο ΣΠ στην Κόρινθο, καλύπτονται μεταξύ άλλων και από ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΓΑΔΠΠ (Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας).

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας, πέραν του ότι το εν λόγω αστυνομικό προσωπικό υφίσταται σημαντική ταλαιπωρία λόγω του συνδυασμένου καθημερινού χρόνου εργασίας και μετάβασης, που συνολικά μπορεί να φτάνει ως και τις δεκαπέντε ώρες, δεν έχει ληφθεί καμία διοικητική μέριμνα, ούτε καν για την χορήγηση ενός μπουκαλιού νερού, σε αντίθεση με αντίστοιχα κέντρα υποδοχής, όπως αυτό του Έβρου, όπου η διοικητική μέριμνα της υπηρεσίας λειτουργεί κανονικά.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1)   Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την εξασφάλιση της αρμόζουσας διοικητικής μέριμνας για την απρόσκοπτη επιτέλεση του έργου των στελεχών της ΕΛΑΣ που φυλάττουν το κέντρο υποδοχής παράνομων λαθρομεταναστών στο 6ο ΣΠ στην Κόρινθο».