Αθλητές από όλη την Ελλάδα στο Tripoli Apnea Competition 2018

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αθλητές από όλη την Ελλάδα στο Tripoli Apnea Competition 2018

Μάρτιος 16, 2018 - 10:50

Tripoli Apnea Competition: Θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της Τρίπολης

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Τρίπολης έγινε τη Κυριακή ο αγώνας ελεύθερης κατάδυσης Tripoli Apnea Competition 2018 για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, σημειώνοντας νέο ρεκόρ προσέλευσης αθλητών.

Οι συμμετοχές εφέτος έφθασαν τις 37, «χτυπώντας» πλέον πανελλήνια πρωταθλήματα. Να σημειωθεί ότι στην αρχική δήλωση συμμετοχής αθλητών η λίστα είχε φτάσει τους 46 αθλητές !

Οι αθλητές ήρθαν από όλη την Ελλάδα: Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χίο, Πελοπόννησο (Αρκαδία, Ηλεία, Αχαΐα, Λακωνία) , αλλά είχαμε συμμετοχή και από τη Βραζιλία.

Σημειώθηκαν μεγάλες επιδόσεις στα αγωνίσματα, ειδικά στην κατηγορία DYN (δυναμική με πέδιλο), που είναι η πιο διαδεδομένη κατηγορία.

Συγκεκριμένα ο νικητής στο αγώνισμα αυτό έκανε τη ΔΕΥΤΕΡΗ καλύτερη επίδοση στον κόσμο αυτή τη στιγμή,και μάλιστα οι πρώτες πέντε επιδόσεις αθλητών είναι μέσα στις καλύτερες είκοσι του κόσμου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο αγώνας κύλησε ομαλά και οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι τόσο από τις επιδόσεις τους όσο και από τις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου Τρίπολης αλλά και από τη φιλοξενία από τον διοργανωτή.

Στο τέλος έγινε η απονομή κυπέλλων και μεταλλίων, στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής και ο κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Τρίπολης.

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Τζιούμης Κώστας.

Η επίσημη προσκεκλημένη του αγώνα  κ. Μάρα Καίσαρη, σύζυγος του εκλιπόντος Δημήτρη Κόλλια, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας, παρέλαβε αναμνηστική πλακέτα. Αυτή ήταν μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή.

Με τη λήξη του αγώνα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς-καταστήματα της Τρίπολης που για άλλη μία φορά στήριξαν τον αγώνα, αφού χωρίς τη πολύτιμη βοήθειά τους θα ήταν σχεδόν αδύνατη η πραγματοποίηση του αγώνα σε τόσο υψηλά στάνταρ.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Τμήμα Αρκαδίας, καθώς και στο Τμήμα Αχαΐας για τη πολύτιμη βοήθειά τους.

Τέλος, το ραντεβού δόθηκε για το 2019 και τον επόμενο αγώνα στην Τρίπολη. Εξάλλου, ο αγώνας αυτός πλέον έχει γίνει θεσμός στην ελεύθερη κατάδυση και στα αθλητικά δρώμενα της Τρίπολης.