Καμμένος: Η συνεργασία με Τσίπρα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμμένος: Η συνεργασία με Τσίπρα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

Μάρτιος 20, 2018 - 21:48

φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Για έντιμη πολιτική συνεργασία η οποία σέβεται ταυτόχρονα τις «κόκκινες» γραμμές έκανε λόγο μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά τα σενάρια περί τριγμών στη σχέση του με τον πρωθυπουργό.

Αναφέροντας ότι οι δύο κύριοι στόχοι της κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση, σημείωσε:

«Για αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».
 
«Οι θέσεις μας για το Σκοπιανό είναι γνωστές»

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Καμμένος τόνισε:

«Οι θέσεις των ΑΝΕΛ για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, σε οποιαδήποτε λύση, είναι γνωστές. Από κει και πέρα η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια της πΓΔΜ, για το αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές. Οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση».

 
«Είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και συνεννοημένοι»

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι σε όλα τα θέματα βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση  και όσο και αν προσπαθεί κανείς να βρει διαφορές, θα δει ότι ο πρωθυπουργός και εγώ, σαν κυβερνητικοί εταίροι, είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και σας διαβεβαιώ πάντα απόλυτα συνεννοημένοι».

«Κατά καιρούς δηλώσεις κάποιων στελεχών μας - σε μία δημοκρατία όπου έχουμε επιτρέψει στους βουλευτές μας να σκέφτονται και να ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους σε δύο δημοκρατικά κόμματα - είναι δείγμα δημοκρατίας και όχι δείγμα ασθένειας» πρόσθεσε.