Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Αργολίδας

Σεπτέμβριος 19, 2012 - 10:47

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

“Άλλο ένα έγκλημα το ξεπούλημα ΤΤ και ΕΛΤΑ”
Στις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αργολίδας αποτελούμενο από το βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα και τους Γιάννη Μαραγκό, Γιάννη Μερσινιάδη και Βαγγέλη Τσακλάνο με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ στην Αργολίδα Σπύρο Μπουντούρη.
Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο του σωματείου για την πορεία των ΕΛΤΑ και ειδικά για το θέμα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκαν θέματα σχετικά με  :
• Την παγκόσμια “πρωτοτυπία” η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν θα έχει δημόσιο Ταχυδρομείο τη στιγμή που σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς.
• Τη συμμετοχή των Ε.Λ.Τ.Α. στη μετοχική σύνθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τις εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενο ξεπούλημα του Τ.Τ. για τα ΕΛΤΑ.
• Την επίπτωση του PSI στην αξία του Τ.Τ. και κατά συνέπεια στα περιουσιακά στοιχεία  των ΕΛΤΑ
• Τη μείωση του κύκλου εργασιών των ΕΛΤΑ λόγω της κρίσης και την “απροθυμία” της διοίκησης για προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων του οργανισμού ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της συρρίκνωσης
• Τις πρωτοβουλίες των εργαζόμενων για την μεγέθυνση του κύκλου εργασιών
• Το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ παραμένουν μια κερδοφόρα επιχείρηση παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη συντονισμένη  απαξίωσή τους
• Τη συρρίκνωση του ποσοστού των ταχυμεταφορών που εκτελούν τα ΕΛΤΑ μέσω της θυγατρικής τους λόγω λανθασμένων σχεδιασμών.
• Τις σημαντικές έλλειψεις σε προσωπικό, την υπολειτουργία καταστημάτων λόγω αυτών των ελλείψεων (ειδικά σε Ερμιονίδα, Δρέπανο, και αλλού), την αδυναμία χορήγησης των κανονικών αδειών του προσωπικού, την κάλυψη των αναγκών αποκλειστικά με ελαστικά και εποχιακά εργαζόμενους, το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για πάνω από μια δεκαετία
• Τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που έχουν οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια ζωής
• Τη σημασία της καθολικής υπηρεσίας ταχυδρομείου ως κοινωνικό αγαθό και της ανάγκης προστασίας της
• Τη μεγάλη αξία του brand name των ταχυδρομείων και του εκτεταμένου δικτύου των καταστημάτων του
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και για τις επιπτώσεις ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ στο κόστος πλέον των μεταφορών, στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν ειδικά οι κάτοικοι ημιορεινών και ορεινών χωριών της Αργολίδας όπου είτε δεν θα γίνονται μεταφορές είτε θα γίνονται με εξαιρετικά υψηλό κόστος.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-EKM  τέθηκε η άποψη ότι υφαίνεται ένα πρωτόγνωρο σχέδιο λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, κάτι που ήδη φάνηκε από το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, τις διεργασίες για την πώληση του ΟΠΑΠ κλπ. Επιπρόσθετα, καταγγέλθηκε και το ζήτημα της συντονισμένης προσπάθειας απαξίωσης και εκποίησης του Τ.Τ. από την πλευρά της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Οικονομικών, με σκοπό την εκχώρησή του ως λάφυρο στις Ελληνικές “συστημικές” Τράπεζες.
Απεναντίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα του οργανισμού και προσβλέπει στην αναβάθμιση του κοινωνικού και αναπτυξιακού του ρόλου καθώς και στη βελτίωση των υπηρεσιών του.
Ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για προγραμματισμένη διαβούλευση που οργανώνει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-EKM με τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ την Πέμπτη 20/09  ενώ τόνισε ότι ενόψει των νέων μέτρων και της γενικής εκποίησης που επιχειρείται οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που θίγεται και αφορά εργαζόμενους, άνεργους, μικρομεσαίους, αγρότες, συνταξιούχους ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος μέσα από μια μεγάλη πολιτική ανατροπή για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Γραφείο Τύπου