ΔΕΥΑΝ: Εργασίες λόγω κατολίσθησης στο βιολογικό καθαρισμού του Τολού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΔΕΥΑΝ: Εργασίες λόγω κατολίσθησης στο βιολογικό καθαρισμού του Τολού

Μάρτιος 29, 2018 - 18:37

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την αντιμετώπιση του λιαν σοβαρού προβλήματος που αφορά την επικινδυνότητα λόγω κατολίσθησης των βραχώδων πρανών του βιολογικού καθαρισμού του Τολού. Η επικινδυνότητα αυτή, έχει να κάνει πρωτίστως με την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των υποκείμενων κατασκευών της Ε.Ε.Λ. Τολού.

Η κατεπείγουσα αυτή διαδικασία ξεκίνησε με σχετικό αίτημα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προς το Ι.Γ.Μ.Ε. για την εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης αντιμετώπισης των επικινδύνων πρανών .Το Ι.Γ.Μ.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα με την παράδοση της σχετικής μελέτης και την επισήμανση για άμεση αντιμετώπιση συγκεκριμένου τμήματος της βραχώδους επιφάνειας.  Κατόπιν των ανωτέρω, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. όφειλε να ενεργήσει τάχιστα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος που το «κληρονόμησε» με την σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου .Το πιο επείγον θέμα, από πλευράς επικινδυνότητας, το αντιμετώπισε η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., με ιδίους πόρους, κατόπιν της σχετικής επισήμανσης του Ι.Γ.Μ.Ε.  

 Περεταίρω προχώρησε στην αποστολή σχετικού εγγράφου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και τον Περιφερειάρχη για χρηματοδότηση του συνολικού αυτού έργου, δηλ. της αντιμετώπισης των επικινδύνων πρανών σε όλη την βραχώδη επιφάνεια που υπέρκειται των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού του Τολού.  Μάλιστα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, την οποία προκάλεσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Λυκομήτρος Αλέξανδρος, ο κ. Τατούλης γνώστης του σοβαρού αυτού θέματος δεσμεύτηκε για την χρηματοδότησή του. Ο προϋπολογισμός του συνολικού έργου της αντιμετώπισης των επικινδύνων πρανών στο Βιολογικό Καθαρισμό Τολού, μαζί με την εκπόνηση οριστικής μελέτης, ανέρχεται, κατ’ εκτίμηση, στις 700.000,00€. Έτσι, με την κατασκευή αυτού του έργου, (ο στόχος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους), η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα έχει αντιμετωπίσει ένα μεγίστης επικινδυνότητας πρόβλημα, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων, αυτό της στερέωσης των επικίνδυνων βραχωδών τμημάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό Τολού, πρόβλημα πολλών ετών, από την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ