Ανακοίνωση - Απάντηση τεχνικής Επιτροπής 1ου τουρνουά «Διαμαντής Ανδρώνης»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση - Απάντηση τεχνικής Επιτροπής 1ου τουρνουά «Διαμαντής Ανδρώνης»

Απρίλιος 05, 2018 - 21:31

Αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου,

Επειδή πάντα υπάρχει ένα σημείο πέρα από το οποίο ακόμα και η υπομονή παύει να είναι αρετή κι επειδή ορισμένες φορές κάποιοι εκλαμβάνουν την σιωπή ως αδυναμία, γι αυτό με αφορμή και σε απάντηση σχετικής ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Γ.Σ. Πανναυπλιακός, θα πρέπει ως Τεχνική Επιτροπή του 1ου Διεθνές τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου ‘’ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ’’ , να επισημάνουμε τα εξής:

Για την εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια της τελετής έναρξης του εν λόγω τουρνουά δεν στάλθηκαν ειδικές προσκλήσεις στα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής. Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή και γνωστή σ’ όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής και όχι μόνο και ο καθένας – πολύ περισσότερο δε όσοι πραγματικά ενδιαφέρονταν – θα μπορούσε και θα έπρεπε να παραστεί.

Το αφιέρωμα στον ποδοσφαιρικό θρύλο του Ναυπλιώτικου ποδοσφαίρου, αφορούσε και ήταν φόρος τιμής στη τεράστια προσωπικότητα, την αξία και την προσφορά του συγκεκριμένου προσώπου. Κάθε προσπάθεια οικειοποίησης, ταύτισης και εκμετάλλευσης εν τέλει της ιστορικής του μνήμης, αποτελεί τουλάχιστον ανεπίγνωστη ασέβεια και απαράδεκτη κακοήθεια.  

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε για την μη επιλογή παικτών από την ομάδα του Πανναυπλιακού. Επειδή το τουρνουά αφορούσε σε μικρές ηλικίες παικτών, η τεχνική επιτροπή (5 προπονητές με εμπειρία και δράση σε αυτές τις κατηγορίες) συνεργαστήκαμε συστηματικά με όλες τις ομάδες του Δήμου μας που λειτουργούν τμήματα ακαδημιών. Μέσα από συνεχή επικοινωνία επέλεξε τα – κατά την εκτίμηση της – πιο έτοιμα και διαθέσιμα παιδιά. Αν παρ’ όλα αυτά διέφυγε της προσοχής μας και δεν επιλέχτηκε κάποιο παιδί που ενδεχομένως το άξιζε, πρέπει να το διαβεβαιώσουμε ότι δεν έγινε από πρόθεση αλλά γιατί δεν διαθέτουμε το αλάθητο του Πάπα.

Ακόμη αν ο Πανναυπλιακός διαθέτει τμήματα ακαδημιών και δεν το έχουμε αντιληφθεί , ζητάμε ταπεινά συγνώμη. Όμως η πραγματικότητα φωνάζει ότι δεν είναι στραβός ο Γιαλός αλλά ότι στραβά αρμενίζουν……

Όσον αφορά στα γραφόμενα περί σκόπιμων αποκλεισμών δεν νομίζουμε ότι αξίζει οποιασδήποτε απάντησης.  Τα θεωρούμε ανάξια σχολιασμού. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια…αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζουν η υποστηρίζουν.

Τέλος για τη λέξη ντροπή που τόσο προκλητικά μας αποδίδεται στην ανακοίνωση, πραγματικά το θράσος, η παντελής έλλειψη αυτογνωσίας και επίγνωσης της τοπικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας φαίνεται ότι περισσεύει.

Χρήσιμο θα ήταν ορισμένοι να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους , γιατί ντροπή δεν είναι να προσπαθείς με μεράκι και ανιδιοτέλεια και την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, να διοργανώσεις μία αθλητική εκδήλωση με στόχο να δώσεις ακόμη μία τόνωση στην τουριστικό-οικονομική δραστηριότητα της πόλης, να προσφέρεις ευκαιρίες και εμπειρίες στα νέα παιδιά για συμμετοχή, απόδοση, αξιολόγηση και τέλος να τιμήσεις μια εμβληματική φυσιογνωμία του Ναυπλιώτικου ποδοσφαίρου. Ντροπή είναι να κρατάς διοικητικά τις τύχες του Πανναυπλιακού στα χέρια σου και η ομάδα να υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία του τοπικού μας πρωταθλήματος και να παραμένει εκεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ταυτόχρονα να λειτουργείς ως διοίκηση σαν να μη συμβαίνει τίποτα, να σου φταίνε οι άλλοι, να ψάχνεις για δικαιολογίες, καταφεύγοντας σε φθηνές επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού και μετάθεσης των μεγάλων ευθυνών σου για την δυσχερή θέση που έχει περιέλθει η ιστορική ομάδα της πόλης.

Και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή είναι να χρησιμοποιείς την ιστορία και το όνομα του συλλόγου για την εξυπηρέτηση μικροφιλοδοξιών , μικροσυμφερόντων και κυρίως μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΥΓ 1: Το σιγάν κρείττον του λαλείν

ΥΓ 2: Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον…όσο μπορείς μη την εξευτελίζεις μες στην συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες (ΚΑΒΑΦΗΣ)

ΥΓ 3: ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ