Τατούλης: Πολιτική κατασκευή η υπόθεση των υποκλοπών στη Μεσσηνία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Πολιτική κατασκευή η υπόθεση των υποκλοπών στη Μεσσηνία

Απρίλιος 10, 2018 - 13:12

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την παραίτηση της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη μετ’ επιτάσεως ζήτησε από τη Μεσσηνία σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Τρίτη του Πάσχα 10 Απριλίου, λίγες μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε σε μια μερίδα του Τύπου που αποτελούν «φερέφωνα», όπως είπε, συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία πολεμούν το αφήγημα της «Νέας Πελοποννήσου», κάνοντας λόγο για «Τατούλης-Gate», με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών. Παράλληλα, αναφέρθηκε γενικότερα στην πολιτική σκηνή και σε «αφισοκολλητές» κομμάτων που προσπαθούν να αποκτήσουν ρόλο, φωτογραφίζοντας το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον ίδιο, στη Μεσσηνία.

«Προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν ένα σημαντικό ζήτημα που δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. Ένα ζήτημα σε σχέση με την εικόνα του θεσμού της περιφερειακής αρχής, εμπλέκοντας τους πάντες και τα πάντα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα επιχειρήματα δεν ευσταθούν, αυτό το προκατασκευασμένο σενάριο είχε μια λογική, τη λογική της πολιτικής εμπλοκής κάποιων που νομίζουν ότι διαφεντεύουν τον τόπο μας και ότι μπορούν να χειραγωγούν τους Πελοποννήσιους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης και εξακολούθησε λέγοντας:

Σε αυτό το παιχνίδι που παιζόταν κάτω από το τραπέζι, κάποια μέσα ενημέρωσης θέλησαν να δημιουργήσουν το δικό τους αφήγημα, που έχει ηττηθεί ήδη από το 2010 σε όλες του τις εκφάνσεις και είναι προσωπικό και ιδιοτελώς, δεν βοηθάει τους πολίτες ούτε την προσπάθεια. Ασφαλώς θέλει να δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και να δημιουργήσει μια εναλλακτική ανύπαρκτη πρόταση απέναντι στην περιφέρεια και στην περιφερειακή αρχή.

«Αυτό το πολιτικό αφήγημα το έχουμε ξαναζήσει. Όλοι αυτοί έχουν ηττηθεί από τους πολίτες. Αυτό που θέλω ιδιαιτέρως να τονίσω, είναι ότι δεν έχω ποτέ κρύψει αυτά που πιστεύω. Θέλω να πω ότι αυτό το τέχνασμα του πολιτικού εκβιασμού στηρίχθηκε σε ένα γεγονός σημαντικό για την Περιφέρεια, δηλαδή την παρουσία και την εικόνα της Περιφέρειας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Την αποδέχθηκαν οι μεγάλοι πολιτικοί της αντίπαλοι. Το συνέδριο αυτό απέδειξε ότι είμαστε προετοιμασμένοι γαι όλα τα βασικά θέματα που την απασχολούν. Επετεύχθησαν και συμφωνίες, και σε πολιτικό επίπεδο. Αναγνωρίστηκε επισήμως ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συγκροτημένη και ισχυρή, έχει κάνει σπουδαίο και μεγάλο έργο και οι απόψεις της είναι απόψεις πια όλης της επικράτειας».

Όλοι αυτοί που ενοχλούνται, έβαλαν αυτούς που χειραγωγούν, προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα. Ήταν η πρώτη φορά που ένας περιφερειάρχης, εγώ, έθεσε στον Πρωθυπουργό της χώρας ότι είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι, που όμως πρέπει να συνεργαστούν.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αφήγημα-''παραμύθι'' που δεν έχει καμία σχέση με το καλό του τόπου και που στοχεύει να διατηρήσει το παρελθόν ως ζώσα πραγματικότητα. Αλλά αυτό είναι αδύνατον. Δεν θα συμβεί».

 

«Η Αλειφέρη έπρεπε να με είχε ενημερώσει»

Ο κ. Τατούλης εκτίμησε ότι το πρόβλημα των υποκλοπών είναι δημιούργημα αυτού του αντίπαλου και ανύπαρκτου πολιτικού αφηγήματος και ζήτησε την παραίτηση της κυρία Αλειφέρη, καθώς αυτή, όπως είπε, είναι υποχρέωσή της που απορρέει από τη συμφωνία της μαζί του: «Το πρόβλημα των υποκλοπών δημιουργήθηκε μέσα από αυτό το αφήγημα. Είναι θεσμική υποχρέωση της αντιπεριφερειάρχη να ενημερωθεί ο περιφερειάρχης. Είχε υποχρέωση να ενημερώσει τον περιφερειάρχη που κατά Νόμο έχει την ευθύνη της δικαστικής και εξωδικαστικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας».

Τι σημαντικά θέματα μπορούσε να συζητάει η αντιπεριφερειάρχης; Σε μια αποστροφή του λόγου της, είπε ότι συζητούσε οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Μα αυτά είναι θέματα των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Είναι σαφές το πλαίσιο λειτουργίας της Περιφέρειας. Αυτή η δήλωση μας βάζει σε σκέψεις.

«Είμαστε πρόσωπα που αντέχουμε τις κρίσεις και ξέρουμε να τις διαχειριζόμαστε. Ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τις απειλές από όπου κι αν προέρχονται. Επειδή δεν μπορεί να κατασκευαστεί εναλλακτική πρόταση απέναντι στη «Νέα Πελοπόννησο».

Ο κ. Τατούλης επιτέθηκε ανοιχτά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης στη Μεσσηνία που έκαναν λόγο για «Τατούλης-Gate» και για τον πολιτικό του θάνατο από έναν κοριό: «Υπάρχει καμία κοινωνική ομάδα που έχει το δικαίωμα να αποδομεί και να αμφισβητεί τους θεσμούς; Είτε λέγονται πολιτικοί, βουλευτές είτε δημοσιογράφοι; Αυτό είναι ένα σημαντικό συμπέρασμα που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Εδώ πρόκειται για μια πολιτική εκτροπή, μια θεσμική εκτροπή».

«Το όργανο του εγκλήματος έγινε αφορμή σε κάποιους κακόβουλους για να μιλήσουν για Τατούλης-Gate. Ο κοριός ότι θα είναι ο τάφος της «Νέας Πελοποννήσου». Ο στόχος είμαι εγώ. Δεν θα μιλήσω αν δεν έχω κάτι να πω. Έχουμε όλοι υποχρέωση να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

«Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της κυρίας αντιπεριφερειάρχη να παραιτηθεί, αν διαθέτει κάποιο ίχνος εντιμότητας, και να τηρήσει τη συμφωνία που έκανε μαζί μου και με κανέναν άλλον ότι δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην περιφερειακή αρχή και στη ''Νέα Πελοπόννησο''».

Δεν μίλησα για κανένα κέντρο και για καμία συνωμοσία. Το κυνήγι των μαγισσών δεν με αφορούσε ποτέ.

Ακόμα, στην πορεία της συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην υπογραφή της ΣΔΙΤ, στην υπονόμευσή της από συγκεκριμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και εν τέλει στην αποκατάστασή της, χαρακτηρίζοντας αυτό το θέμα ως μείζον: «Ξέρετε, πριν από λίγο καιρό οι βουλευτές της ΝΔ συνέργησαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τροποποιήσουν νόμο, για την υλοποίηση του ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Πριν από λίγο καιρό, αποκαταστάθηκε ο νόμος, αλλά δεν είδα κάπου να γραφτεί με ένταση ότι πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα και ουδείς ζήτησε εξηγήσεις», είπε ο περιφερειάρχης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ως «Νέα Πελοπόνησος».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο περιφερειάρχης είπε ότι εκτιμά ότι η σύμβαση ΣΔΙΤ θα υπογραφεί στις 5 ή 6 Μαΐου.

 

Γαλανιάδη Εύα

Πηγή http://www.arcadiaportal.gr/news/tatoylis-politiki-kataskeyi-i-ypothesi-...