Αλειφέρη: Δεν παραιτούμαι, δεν έβαλα εγώ τον περιφερειάρχη στο στόχαστρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αλειφέρη: Δεν παραιτούμαι, δεν έβαλα εγώ τον περιφερειάρχη στο στόχαστρο

Απρίλιος 10, 2018 - 21:09

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη απάντησε κατά τη συζήτηση για την υπόθεση του κοριού που εντοπίστηκε σε υπολογιστή, όπως η ίδια είπε, στο γραφείο της στην ΠΕ Μεσσηνίας κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Τρίτη 10 Απριλίου. Σημειωτέον, μάλιστα, ότι για να τηρηθεί η σειρά των ομιλητών, η κυρία Αλειφέρη μίλησε προτού ολοκληρώσουν οι αντιπεριφερειάρχες τις τοποθετήσεις τους, ενώ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί αφού είχε ακούσει όλους τους άλλους συνεδέλφους της.

«Κύριοι συνάδελφοι, επειδή τα θέματα είναιν πολλά και επειδή υπάρχουν μεταλλαγές πολλών, θα πω αυτά που εγώ βιώνω, βίωσα και βιώνω καλά. Πρώτα από όλα, αν αυτή η συζήτηση γινόταν τις πρώτες ημέρες, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

»Άκουσα την πρώτη μέρα ότι στόχος της καταγγελίας της παρακολούθησης ήταν ο περιφερειάρχης και ότι δεν του το είπα επειδή τον θεωρούσα ύποπτο.
 

    Λέω ότι ο στόχος της καταγγελίας δεν ήταν ο περιφερειάρχης, αλλά η προστασία η δική μου και του θεσμικού μου ρόλου.
     

Στη συνέχεια, η κυρία Αλειφέρη απάντησε ως προς το για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε άμεσα τον περιφερειάρχη: «Δεν το είπα επειδή αυτή την υποχρέωση είχα απέναντι στις εισαγγελικές αρχές. Μία υποχρέωση είχα, να πάω στις εισαγγελικές αρχές και εκείνες μου είπαν να κρατήσω μυστικότητα προς πάσα κατεύθυνση. Από εκεί και μετά, εγώ αυτό όφειλα να τηρήσω, για να υπερασπιστώ την αξιοπιστία μου.
 

    Σε ό,τι αφορά το θέμα του γιατί προσέφυγα στις Αρχές, ξαναλέω, ότι είναι ατομικό μου δικαίωμα, αυτό προστατεύει η διάταξη του Νόμου. Είναι ατομικό μου δικαίωμα άσχετα με το αν η παρακολούθηση γινόταν στον χώρο όπου ασκώ το λειτούργημά μου.
     

 
«Βρέθηκε ξένο σώμα στον υπολογιστή μου»
 

«Το ξένο σώμα που βρέθηκε στον υπολογιστή μου, ύποπτο για παρακολούθηση, τοποθετήθηκε αφότου εγώ ανέλαβα καθήκοντα.

»Δεν γνώριζα εδώ και έξι μήνες για τον κοριό. Αυτό που δήλωσα και στην ΕΡΤ είναι ότι ένα εξάμηνο πιο συστηματικά αναζητούσα πώς υπήρχαν αυτές οι διαρροές από το γραφείο μου. Δεν κάνω λόγο για διαρροές μυστικών. Όλα αυτά που λέω, μπορώ να τα αποδείξω.

»Λένε κάποιοι ότι εγώ δεν εμπιστεύτηκα τον περιφερειάρχη. Κι εγώ βλέπω έναν περιφερειάρχη και μια Εκτελεστική Επιτροπή που δεν ανέφερε για την παρακολούθηση.
 

    Ο κ. περιφερειάρχης είπε ότι πρόκειται για ανύπαρκτη υπόθεση.
     

«Εγώ λέω ότι αυτό είναι υπαρκτό γεγονός και η άλλη πλευρά λέει ότι στόχος της καταγγελίας είναι ο περιφερειάρχης, και ότι εγώ τον έχω ύποπτο. Σε αυτό το θέμα δεν πρέπει να υπάρχει καμία εκμετάλλευση από καμία πλευρά».
 

    Ο περιφερειάρχης επέλεξε να μπει στη θέση του στόχου. Δεν τον έβαλα εγώ.
     

Στη συνέχεια, η κυρία Αλειφέρη ξεκαθάρισε ότι δεν είναι όργανο κανενός και ότι δεν υποκινείται, απαντώντας στις κατηγορίες του περιφερειάρχη ότι πίσω από την υπόθεση υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι και λκόμματα: «Κανένας εγκέφαλος δεν με καθοδηγεί, αλλά ο δικός μου εγκέφαλος λειτουργεί καταπληκτικά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα συλλογικότητας από την πλευρά μου, σε σχέση με τα όσα ακούω περί συλλογικότητας από τους συναδέλφους».
 

    Οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, επειδή και η δήλωσή μου στην Εκτελεστική Επιτροπή ότι είναι δικό μου ζήτημα, παραχαράχθηκε. Με την αλήθεια βαδίζω και δεν θέλω να αλλάξω ούτε να μεταλλάξω τίποτα.

 
«Υπάρχει έγκλημα»
 

Η κυρία Αλειφέρη, τέλος, υποστήριξε ότι υπάρχει έγκλημα: «Σε αυτό το έγκλημα υπάρχουν πειστήρια που δεν οξειδώνονται και δεν παραχαράσσονται. Θα αποδειχθεί ότι υπάρχει έγκλημα. Από εκεί και μετά, υπάρχουν πολιτικά θέματα. Πήγα κατευθείαν στις εισαγγελικές αρχές και ήμουν δεσμευμένη σε αυτό που μου επέβαλαν.
 

    Θα υπερασπιστώ την αξιοπιστία μου και τώρα, που ακούω πολλά συκοφαντικά εναντίον μου. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου με κάθε νόμιμο μέσο.
     

«Έχω περίσσευμα πολιτικής εντιμότητας και γι' αυτό δεν θα παραιτηθώ», είπε η κυρία Αλειφέρη απαντώντας στον Πέτρο Τατούλη ο οποίος έχει ζητήσει την παραίτησή της δύο φορές σήμερα: «Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά μερικοί συνάδελφοι θα σκύβουν το κεφάλι, επειδή η επιθετικότητά τους και ο τρόπος τους θα αποδειχθεί μη τιμητικός, επειδή με αμφισβήτησαν και είπαν ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο παιχνίδι.
 

    Δεν καταγγέλλω την περιφερειακή αρχή. Για ποιο λόγο με καταγγέλλει η περιφερειακή αρχή;
     

«Δεν ξέρω αν το πρόβλημα της περιφερειακής αρχής και της ''Νέας Πελοποννήσου'' είναι ότι κατήγγειλα την παρακολούθηση του γραφείου μου. Όμως, δεν είχαμε συμφωνήσει ότι αν παρακολουθούσαν το γραφείο μου δεν θα αντιδρούσα», είπε, τέλος, η κυρία Αλειφέρη.

Γαλανιάδη Εύα