Ο κοριός στην ΠΕ Μεσσηνίας έφερε σκληρή πολιτική κόντρα στο ΠεΣυ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο κοριός στην ΠΕ Μεσσηνίας έφερε σκληρή πολιτική κόντρα στο ΠεΣυ

Απρίλιος 10, 2018 - 22:54

Με καθυστέρηση μιας ώρας, και με θερμές ευχές εκ μέρους του προεδρείου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Τρίτη 10 Απριλίου, στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στη Μεσσηνία για το θέμα των υποκλοπών, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε δημόσια από την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να παραιτηθεί.

Σημειωτέον ότι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος Ηλίας Στρατηγάκος έδωσε τον λόγο στον Νίκο Πατσαρίνο της «Πελοπόννησος Πρώτα», ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα των υποκλοπών στην ΠΕ Μεσσηνίας, χαρακτηρίζοντάς το πρωτόγνωρο.

«Δεν πρόκειται για ένα συμβάν που απλώς έχει να κάνει με τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, αλλά με ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένα ποινικό θέμα. Αυτό το σοβαρό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ποινικό και όχι μέσα στο πλαίσιο του ‘’Καλλικράτη’’. Μας λυπεί η συμπεριφορά του ΠεΣυ, αλλά και του προεδρείου, και της περιφερειακής αρχής που δεν καταδικάσαμε αμέσως το ζήτημα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες ώσπου να βγει το πόρισμα και να κάνουμε παραδοχές ότι ο κοριός ήταν οξειδωμένος (σ.σ. το είπε ο περιφερειάρχης στη συνέντευξη Τύπου). Η περιφερειακή αρχή δεν ακολούθησε τον αυτονόητο δρόμο της λογικής και της αλήθειας. Η παράταξη το έθεσε και στην ΕΝΠΕ και περιμένουμε απάντηση.

Θα επιμείνουμε να βγει καταδίκη από την ΕΝΠΕ.

«Πρέπει να εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία, περιμένοντας το πόρισμα. Πρέπει να έρθει το πόρισμα το συντομότερο δυνατόν και απείραχτο», είπε ο κ. Πατσαρίνος.

Σε αυτό το σημείο, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου παρενέβη και ζήτησε να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό «απείραχτο», λέγοντας ότι πιστεύει ότι ζει μια χώρα όπου κανείς δεν μπορεί να πειράξει ένα πόρισμα.

Δεν θα το κάνουμε εδώ γήπεδο, είπε ο κ. Πατσαρίνος και η κυρία Νικολάκου απάντησε ότι δεν θα γίνει ούτε θέατρο το ΠεΣυ.

Ο κ. περιφερειάρχης δεν ελέγχει ούτε τους κοριούς στα γραφεία της Περιφέρειας.

«Ακούσαμε ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι, ότι φταίνε όλοι, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τις υποθέσεις σας. Σας φταίνε τα πολιτικά κόμματα, οι αντιπεριφερειάρχες με τους οποίους ως χθες ήσασταν αγκαλιά; Και κοριοί θα βγουν και άλλα πολλά στην πορεία. Καλώ το ΠεΣυ να καταδικάσει το γεγονός καθαρά με ένα ψήφισμα. Καταθέτουμε ένα ψήφισμα και ζητούμε να ψηφιστεί από όλους», είπε, τέλος, ο κ. Πατσαρίνος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δολτσινιάδης δήλωσε ότι η παράταξή του έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές.

Ο κ. Γόντικας λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι η παράταξή του δεν έχει αυταπάτες ότι δεν γίνονται υποκλοπές, και παρατήρησε ότι όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται η πολιτική ενοχή της περιφερειακής αρχής.

Στο πρώτο ανακοινωθέν της Περιφέρειας δεν αναφέρεται καν η καταδίκη της υπόθεσης.

«Θα έχει πλάκα να την πληρώσουν τίποτα υπάλληλοι», είπε ο κ. Γόντικας, αναφερόμενος στο ιστορικό της αντίδρασης της περιφερειακής αρχής έως σήμερα.

Φταίνε τα μέσα ενημέρωσης, φταίει ο Δράκος για το θέμα, τέτοια λέγατε σήμερα στη συνέντευξη, είπε ο κ. Γόντικας και επειδή η κυρία Νικολάκου αντέδρασε, ζήτησε από τον κ. Στρατηγάκο να την βγάλει έξω.

Δεν πήραμε απάντηση. Τα ερωτηματικά πληθαίνουν.

Στη συνέχεια, ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε σε εσωτερικά προβλήματα της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος»: «Ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι εδώ και καιρό υπάρχει σοβαρή κρίση στο εσωτερικό της παράταξης της περιφερειακής αρχής, ως προς το ποιος θα είναι στο τιμόνι και ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση».

Ο κ. Τατούλης έχει φάει τα ψωμιά του και ενδιαφέρεται για το πολιτικό μέλλον της κόρης του.

«Ρωτάμε: Πόσο ηθικό είναι να έχετε ακούσει, συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ, τόσα από τον κ. Τατούλη και να κάθεστε εδώ; Πόσο ηθικό είναι να έχετε φύγει από τη ''Νέα Πελοπόννησο'' και τώρα όλοι μαζί ανασυγκροτείτε τον χώρο με το Κίνημα Αλλαγής; Υπηρετείτε ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα», είπε ο κ. Γόντικας, προκαλώντας την οργή του κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος κατηγόρησε το προεδρείο ότι δεν προστατεύει τους περιφερειακούς συμβούλους μη σταματώντας τον κ. Γόντικα.

Αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κόσμου, ασχολούνται με τη ΝΔ, το πολιτικό μέλλον της «Νέας Πελοποννήσου» και τους κοριούς.

Οκ. Τζαμουράνης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι πρέπει να αφήσουν τη Δικαιοσύνη και τις διωκτικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, και ότι ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μας ανησυχεί σφόδρα η παρακολούθηση του γραφείο της κυρίας Αλειφέρη. Ο περιφερειάρχης αντί να ζητήσει άμεσα να ληφθούν μέτρα, εγκάλεσε το θύμα και της ζήτησε να παραιτηθεί, επειδή έπραξε ό,τι εκείνη νόμιζε για τη δική της προφύλαξη.

«Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, αυτή η αντιπαράθεση για τα προνόμια της καρέκλας θα οξύνονται».

Η κυρία Λυμπεροπούλου είπε ότι ως παράταξή της δεν κάνει δίκη προθέσεων και δεν τοποθετείται επί της ουσίας, επειδή επί της ουσίας θα τοποθετηθεί η Δικαιοσύνη. Ακόμα, είπε ότι έχουν προβλήματα εσωπαραταξιακά και πρέπει να τα λύσουν μόνοι τους. Αυτά τα προβλήματα της περιφερειακής αρχής, όμως, συμπαρασύρουν και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η λειτουργία του ΠεΣυ είναι προβληματική και οι πολίτες τα βλέπουν όλα αυτά.

Η περιφερειακή αρχή στραβά αρμενίζει. Περιμένουμε ξεκάθαρη καταδίκη του γεγονότος, επειδή έως σήμερα δεν το έχει κάνει πειστικά.

Ο Πέτρος Τατούλης, απαντώντας, επεσήμανε: «Στον σκληρό πυρήνα αυτού του λαού υπάρχει η θυμοσοφία και υπάρχει η αντίληψη ότι επειδή κάποιοι έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη, νομίζουν ότι όλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Όπως και ο πίθηκας που όσο ανεβαίνει στο δέντρο τόσο περισσότερο φαίνεται το κενό του, έτσι και οι μειοψηφίες.

Η αδυναμία να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε, μας ωθεί σε έναν ολέθριο κατήφορο.

«Ο κατήφορος της αντιπολίτευσης είναι αυτός, καθώς δεν έχει άποψη για την περιφέρειά μας ούτε άποψη για τους πολίτες και για το δημόσιο συμφέρον.»

«Θα έπρεπε να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2014, που είναι το μόνο δεδομένο που μπορεί να γίνει σεβαστό σε μια δημοκρατία. Οι μειοψηφίες δεν μπορούν να σταθούν. Άκουσα πριν από λίγο τον κ. Πατσαρίνο να λέει για κρίση στην παράταξή μας και δεν ντρέπεται καθόλου, όταν βλέπει ότι η παράταξή του είναι αποδεκατισμένη, που δεν έγινε τυχαία στην Πελοπόννησο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ανυπαρξίας και παραμυθίας. Αρχίζει να ρίχνει τη δική του λάσπη λέγοντας ότι η ‘’Νέα Πελοπόννησος’’ έχει κρίση, όταν κέρδισε με 60% την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο περισπούδαστος εκπρόσωπος του ΚΚΕ εδώ, έρχεται με ένα κιτάπι που του έχουν γράψει, και δεν ντρέπεται να μιλάει για δήθεν υποκλοπές ή δήθεν παρακολουθήσεις, όταν ο σκληρός πυρήνας της ιδεολογίας του ήταν μόνο υποκλοπές και παρακολουθήσεις των άλλων πολιτών. Δεν ξέρει την ιστορία του κόμματός του και δεν σέβεται την αναλογικότητα στην εκπροσώπηση που έχει εδώ πέρα».

Ο κ. Γόντικας θεωρεί το ΠεΣυ ευκαιρία να κάνει το δικό του κήρυγμα.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα της κυρίας Λυμπεροπούλου, υπενθύμισε ότι δεν η ίδια δεν έχει απαντήσει αν υπήρξε οικονομική συμφωνία ανάμεσα στους Οικολόγους και στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα την υποστήριξή της.

Ως προς τον κ. Τζαμουράνη, ο περιφερειάρχης διαπίστωσε ότι περιστρέφεται γύρω από τα προσωπικά του συμφέροντα.

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του εναντίον του κ. Γόντικα: «Γύρισε για άλλη μία φορά τους δείκτες του ρολογιού πολύ πίσω. Η έλλειψη σεβασμού προς το ΠεΣυ είναι μια αποδεδειγμένη πράξη απόλυτης έλλειψης σεβασμού στη δημοκρατική λειτουργία του ΠεΣυ».

 

«Βρήκαν την ευκαιρία να βολέψουν τα παιδιά τους»

Ο κ. Τατούλης έδωσε σκληρή απάντηση στον κ. Πατσαρίνο, φέρνοντας ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία τον διορισμό της κόρης του στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτε εναντίον της κόρης του κ. Πατσαρίνου, αλλά, επειδή ο κ. Πατσαρίνος υπερέβη τα εσκαμμένα, όπως είπε, του ζήτησε να εξηγήσει τα του διορισμού της κόρης του.

 

«Η αντιπεριφερειάρχης επί έξι μήνες κρατούσε μυστικό το θέμα»

Ο κ. Τατούλης, απαντώντας ως προς την υπόθεση των υποκλοπών, ανέφερε ότι η κυρία Αλειφέρη επί έξι μήνες δεν είχε ενημερώσει τον περιφερειάρχη. Ακόμη, σημείωσε ότι αυτό το γεγονός αποτελεί θεσμική και πολιτική εκτροπή, και είπε ότι αυτό ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι κάτω από το τραπέζι με στόχευση.

Δεν είναι πολιτικά θαρραλέα στάση αυτό που κάνετε.

 

«Καλώ την κυρία Αλειφέρη να παραιτηθεί έστω και τώρα»

Εξακολουθώντας, ο κ. Τατούλης είπε ότι ασφαλώς δεν θα αφήσει στην τύχη της την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την οποία έχει ιδρώσει, όπως είπε, και κάλεσε για ακόμα μία φορά την κυρία Αλειφέρη να παραιτηθεί: «Δεν ανήκει πια στο Σώμα, υπάρχει ασυμφωνία. Την καλώ να σεβαστεί τη συμφωνία πυ έκανε μαζί μου και να παραιτηθεί».

Τέλος, ο κ. Τατούλης είπε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το Τατούλης-Gate και επεσήμανε:

Σε ποια δημοκρατία δεν επιδέχεται κριτικής η δημοσιογραφία;

Γαλανιάδη Εύα

 http://www.arcadiaportal.gr/news/o-korios-stin-pe-messinias-efere-skliri...