Ναύπλιο: H Ζωοδόχος Πηγή γιορτάστηκε στο ανακαινισμένο μοναστήρι της Αγίας Μονής (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: H Ζωοδόχος Πηγή γιορτάστηκε στο ανακαινισμένο μοναστήρι της Αγίας Μονής (φωτο&βίντεο)

Απρίλιος 13, 2018 - 21:42

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

H Ζωοδόχος Πηγή γιορτάστηκε με επισημότητα στο ανακαινισμένο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Μονής, στην Άρια Ναυπλίου και παράλληλα εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο πλέον μοναστήρι.

 Οι εργασίες αποκατάστασης της Μονής αφορούσαν τη συντήρηση και αποκατάσταση του Καθολικού καθώς και την αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό της βορειοδυτικής πτέρυγας της μονής και η απόδοση της αρχικής λειτουργικής μορφής και οργάνωσής της, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια τη συνοδεία των μοναχών. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.980.000,00 €.

Την Παρασκευή, ανήμερα της γιορτής ,τελέσθηκε ο όρθρος, η αρχιερατική θεία λειτουργία και η ακολουθία των εγκαινίων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου και του Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικου.

Παραβρέθηκαν , μοναχές και μοναχοί από Μοναστήρια της Πελοποννήσου ,οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο πρώην υπουργός Δ. Δρούτσας,ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης, ο πρόεδρος των Special Olympics Δ. Κοδέλλας, ο πρώην δήμαρχος Γ. Μπαρούτσας ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της οικογενείας του εφοπλιστή Μαρτίνου. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/BWd-L8tgQJE

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο: H Ζωοδόχος Πηγή γιορτάστηκε στο ανακαινισμένο μοναστήρι της Αγίας Μονής