Ο Ανδριανός στην εκδήλωση της Τοπικής Διεύθυνσης Αργολίδας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός στην εκδήλωση της Τοπικής Διεύθυνσης Αργολίδας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Απρίλιος 15, 2018 - 21:57

''Η εθνική μας άμυνα και τα σώματα ασφαλείας στελεχώνονται από άνδρες και γυναίκες που καθημερινά αποδεικνύουν τη δέσμευση και την ευσυνειδησία τους, συχνά μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες''

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Διεύθυνσης Αργολίδας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών. Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας, και με ασφάλεια στην επιτέλεση του καθήκοντος.Θέλω να συγχαρώ την Τοπική Διεύθυνση Αργολίδας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, και να καλωσορίσω στο Ναύπλιο και την Αργολίδα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας από ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Και βεβαίως, ξεχωριστά θέλω να χαιρετήσω τον συμπατριώτη και φίλο αντιναύαρχο και επίτιμο αρχηγό του στόλου Παναγιώτη Λίτσα,έναν άνθρωπο που τίμησε και τιμά την Αργολίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελεί με την πορεία και το έργο του παράδειγμα ήθους, φρονήματος και προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία.
Ιδιαίτερα σ’ αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία, με την ανοιχτή επιθετικότητα της Τουρκίας και την διαρκή κλιμάκωση των πολυμέτωπων συγκρούσεων στη Συρία, το θέμα που θα αναπτύξει στην ομιλία του ο Αρχηγός, η Γεωστρατηγική Πολιτική της Μεσογείου και η Θέση της Ελλάδας αποκτά πρόσθετη σημασία και επικαιρότητα.
Ένα είναι σίγουρο: ότι η Ελλάδα οφείλει να μείνει προσηλωμένη στην πάγια εθνική γραμμή που συνίσταται αφενόςαπό την σταθερή και με αυτοπεποίθηση υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και συμφερόντων και αφετέρου από το ρόλο μας ως παράγοντα σταθερότητας και θεματοφύλακα της διεθνούς νομιμότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Η προκλητικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αλλά και οι ευρύτερες προκλήσεις και ανακατατάξεις της γειτονιάς μας δημιουργούν ένα εξαιρετικά εύφλεκτο μείγμα, όμως το υψηλό φρόνημα, η αυτοπεποίθηση και η απαρέγγλιτη αναφορά στις αξίες και τα ιδανικά που διαχρονικά χαρακτηρίζουν την διεθνή υπόσταση της πατρίδας μας συνιστούν τον ασφαλή γνώμονα που θα μας επιτρέψει να απαντήσουμε με επιτυχία σε κάθε εξέλιξη.
Πόσο μάλλον, όταν η εθνική μας άμυνα και τα σώματα ασφαλείας στελεχώνονται από άνδρες και γυναίκες που καθημερινά αποδεικνύουν τη δέσμευση και την ευσυνειδησία τους, συχνά μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Κι εδώ βεβαίως, θέλω να αναφερθώ ξεχωριστά στο γεγονός που σκιάζει τη σημερινή συνάντηση – τη θυσία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ενός νέου ανθρώπου που χάρισε στην πατρίδα την ίδια του τη ζωή, και ταυτόχρονα ένα λαμπρό και ανεξίτηλο παράδειγμα πατριωτισμού και προσφοράς σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ηρώων της πατρίδας μας, στη  χορεία ηρώων όπως του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Πανανά, του Αναστασίου Τουλίτση και του Ελευθερίου Ευαγγέλου.
Είναι χρέος μας, να τιμήσουμε έμπρακτα τη θυσία αυτή – διασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων μας, αλλά και τους όρους και τις προϋποθέσεις της υλικής αναγνώρισης της προσφοράς των στελεχών τόσο των ενόπλων δυνάμεων όσο και των σωμάτων ασφαλείας.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση, θέλω για μια ακόμη φορά να σας διαβεβαιώσω πως η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας μας γνωρίζει και αναγνωρίζει το ανεκτίμητο έργο που επιτελείτε, και συμφωνεί ότι η διόρθωση των αδικιών της πολυετούς κρίσης πρέπει κατά προτεραιότητα να ξεκινήσει από τους ανθρώπους που διασφαλίζουν σήμερα και χθες, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, την εθνική μας ακεραιότητα και την ασφάλεια του πολίτη. Σε ό,τι με αφορά, όπως όλα αυτα τα χρόνια, είμαι σταθερά στο πλευρό σας.
Μ’ αυτές λοιπόν τις σκέψεις, εύχομαι για μια ακόμη φορά υγεία σε σας και τις οικογένειές σας και ασφάλεια στην επιτέλεση του ανεκτίμητου έργου σας».