Επιμελητήριο Αργολίδας: Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με Επιμελητήριο Huzhou της Κίνας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιμελητήριο Αργολίδας: Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με Επιμελητήριο Huzhou της Κίνας

Απρίλιος 17, 2018 - 10:37

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρα 12:10 μ.μ. , επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αργολίδας  κινέζικη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον κύριο Jin Kai, πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης Huzhou της Κίνας,  καθώς και του ισχυρού οργάνου CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade, Huzhou Committee) , συνοδευόμενο από επιχειρηματίες διάφορων κλάδων της περιφέρειάς του , καθώς και  την κυρία Νικολέττα Καπερώνη, πρόεδρο της Ελληνοκινέζικης Ένωσης Οικονομικών, Εμπορικών και Πολιτισμικών Επικοινωνιών, με σκοπό την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δυο Επιμελητηρίων.

  Σκοπός της συμφωνίας αυτής , είναι  η δικτύωση και υποστήριξη της εξαγωγικής διαδικασίας, καθώς και η ενδυνάμωση και η διεύρυνση συνεργασιών των επιχειρήσεων  των δύο περιοχών, σε τομείς ευαίσθητους και πολύ σημαντικούς όπως αυτούς της μεταφοράς τεχνογνωσίας , του εμπορίου και του τουρισμού.

  Την κινέζικη αντιπροσωπεία,  υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας  κ. Φώτιος Δαμούλος, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και  του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας με τοποθετήσεις και από τις δυο πλευρές.

  Αρχικά ο  Πρόεδρος κ. Φώτης Δαμούλος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην Αργολίδα και ευχαρίστησε την κ. Καπερώνη, για την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή , η οποία θέτει τις βάσεις  για την ανάπτυξη και την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Κατόπιν , παρουσίασε συνοπτικά τη φυσιογνωμία του νομού, κάνοντας μία αναδρομή στην ιστορία της περιοχής και την ίδρυση του Επιμελητηρίου το 1826 στο Ναύπλιο. Τέλος παρουσίασε την  οικονομία της περιοχής , επισημαίνοντας ως κυριότερους κλάδους δραστηριότητας αυτούς της Αγροδιατροφής και του Τουρισμού, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων της κτηνοτροφίας, της βιομηχανίας παραγωγής πλαστικών σωληνών και εξαρτημάτων , κατασκευής αντλιών, επεξεργασίας μαρμάρων και ειδών λαϊκής τέχνης. Η ομιλία του έκλεισε με τη δέσμευση ότι η δράση αυτή πραγματοποιείται με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης της περιοχής της Αργολίδας.

Στη συνέχει ο κ. Jin Kai ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Αργολίδας για την φιλοξενία και εξέφρασε την χαρά του για την επικείμενη συνεργασία. Αρχικά έκανε μια σύντομη αναφορά στη φυσιογνωμία της πόλης Huzhou περίπου 3.000.000 κατοίκων  που εκπροσωπεί, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στην αρχή του γνωστού «Δρόμου του Μεταξιού» σε απόσταση 150 χιλιόμετρα δυτικά της Σαγκάη. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να τονίσει την πολιτιστική και οικονομική της δυναμικότητα των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου του . Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους επιχειρηματίες που τον συνόδευαν από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, όπως τραπεζικό, κατασκευαστικό τεχνολογιών και άλλους και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει πλήθος ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών . Τέλος εγγυήθηκε για την βοήθεια που προτίθεται να προσφέρει για την ενίσχυση των συνεργασιών αυτών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοικητικής Επιτροπής και ανταλλαγή δώρων και από τις δυο πλευρές είς ένδειξη της φιλικής σχέσης που αναπτύχθηκε, με τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματικότητα  και την ευόδωση αυτής της συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας

Φώτιος Δαμούλος

 

Βίντεο https://youtu.be/VMUe9KbFOEo