Κουβέλης: Φοβάμαι θερμό επεισόδιο από ατύχημα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κουβέλης: Φοβάμαι θερμό επεισόδιο από ατύχημα

Απρίλιος 21, 2018 - 12:22

Η Ελλάδα παίρνει δύο γαλλικές φρεγάτες με leasing

Την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREM με χρονομίσθωση, οι οποίες θα πλεύσουν το καλοκαίρι ενισχύοντας σημαντικά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε, ότι σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREM, καθώς και την φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Η Ελλάδα, διευκρίνισε, δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. «Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» τόνισε ο υπουργός.

Φοβάμαι θερμό επεισόδιο από ατύχημα

«Θερμό επεισόδιο με την έννοια της επιλογής δεν βλέπω, άλλα είναι δυνατό από μια συμπεριφορά της Τουρκιάς μια αναχαίτιση να μετατραπεί από ατύχημα σε ένα θερμό επεισόδιο» επισήμανε εξάλλου ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.