Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας: Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας: Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν (βίντεο)

Απρίλιος 22, 2018 - 22:30

Συνέντευξη της Επιτροπής  Ειρήνης Αργολίδας με αφορμή την πρόσφατη ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας που έγινε το Σάββατο 14 Απριλίου στη Συρία χρησιμοποιώντας   το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων για να δικαιολογήσουν  την επίθεσή τους, όπως αντιστοιχα   άλλωστε κατασκευασμένα στοιχεία είχαν   αξιοποιηθεί και για την επίθεση  στο Ιράκ ,η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή και η θέση της Ελλάδας σε αυτές» την Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 19:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Άργους με ομιλητή τον Γρηγόρη Αναγνώστου οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ. Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καλεί την νεολαία και τον λαό της Αργολίδας να συμμετέχει στην εκδήλωση, να  εκφράσει την απόψη του σχετικά με τον πόλεμο και τις πρόσφατες ιμπεριαλιαστικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της  συζήτησης που θα γίνει  μετά την ομιλία. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί  θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα των ομαδών γυναικών Άργους και Ναυπλίου, και θα προβληθεί βίντεο που δημιούργησε 18 χρονη μαθήτρια με αφορμή την πρωτουβουλία της ΕΕΔΥΕ με τίτλο «Μία εικόνα, τρία ερωτήματα».

Επιπλέον  στις 6 του Μάη θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη ο 2ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» που διοργανώνεται γαι δεύτερη συνεχή χρονιά από τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και τέσσερα αθλητικά σωματεία του νομού Αρκαδίας.
Ως Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας καλούμε τα αθλητικά σωματεία του νομού μας να συμμετέχουν στον 2ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης « Γρηγόρης Λαμπράκης», τιμώντας έτσι την μνήμη του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Επίσης στις 13 του Μάη θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνεται από τις Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στη Βάση του Αράξου από την Αμερικανονατοϊκή βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ή από οπουδήποτε αλλού. Παράλληλα  η Τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται σε Αιγαίο και Κύπρο με πόντιο πιλάτο τις ΗΠΑ και παράλληλα εκδηλώνεται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Το αντιπολεμικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα της περιοχής μας όπως και ολόκληρης της χώρας καταδικάζει και καταγγέλλει τις επιχειρούμενες εξελίξεις και θα πρωτοστατήσει στο να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «ωφελιμότητα» του δολοφονικού ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς των Ιμπεριαλιστών.

Μοναδική απάντηση σε αυτά τα σχέδια είναι η συσπείρωση και δράση σε ένα ισχυρό κίνημα για:

 ·    Απεμπλοκή της Ελλάδας από τα Ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους.
 ·    Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
 ·    Να πάρει απάντηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις για το ρόλο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
 ·    Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις Νατοϊκές αποστολές.
 ·    Το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας και όλων των Βάσεων και στρατηγείων.
 ·    Τη μη εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη Βάση του Αράξου.
 ·    Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Βίντεο https://youtu.be/PhKOKnnuHEs

 

ArgolidaPortal.gr Συνέντευξη της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας