Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Άγγελο Δεληβοριά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Άγγελο Δεληβοριά

Απρίλιος 25, 2018 - 16:33

Η φωτογραφία είναι από τη βράβευση του Άγγελου Δεληβοριά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου το Νοέμβριο του 2016 στην Παλαιά Βουλή

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του συμπατριώτη μας Άγγελου Δεληβοριά, ενός ευπατρίδη του πολιτισμού της Ελλάδος, μιας σπουδαίας προσωπικότητας με διεθνές κύρος, ο οποίος με το ανοιχτό μυαλό του και τον οραματισμό του δημιούργησε νέα δεδομένα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

Με το έργο του έχει αναμφίβολα καταταχθεί σε διακριτό μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που «ψήλωσαν» την  Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, αφοσίωση, σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και άδολη αγάπη για την πατρίδα.

Διακρίθηκε για τις σπουδές του, το πολυσχιδές έργο του, το οποίο θα παραμείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, και για το γεγονός ότι έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του.  

Κατέκτησε εξαιρετικές θέσεις στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες και στην κοινωνία και τίμησε την Ελλάδα και την Αρκαδία πέραν των ορίων του έθνους.

Ήταν ιδιαίτερη τιμητική η συνεργασία μας για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα δε κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η συνάντησή μας τότε σημάδεψε τόσο εμένα προσωπικά, όσο και την προσπάθεια που κατέβαλλα από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού.

Το παράδειγμά του θα συνεχίσει στο διηνεκές να αποτελεί ελπίδα για τον τόπο μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια»

Πέτρος Τατούλης

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου