Άργος: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας

Απρίλιος 26, 2018 - 18:27

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας με θέμα:Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή και η θέση της Ελλάδας σε αυτές», στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις και την πρόσφατη πυραυλική επίθεση ΗΠΑ -Μ.βρεατανίας - Γαλλίας που έγινε το Σάββατο 14 Απριλίου στη Συρία χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων για να δικαιολογήσουν την επίθεσή τους, όπως αντίστοιχα άλλωστε κατασκευασμένα στοιχεία είχαν αξιοποιηθεί και για την επίθεση στο Ιράκ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε ένα είδος μικρού δρώμενου που αποτελεί μία περιπλάνηση στις τεθλασμένες του πολέμου. Το δρώμενα αποτελείται από κείμενα και τραγούδια της Μιμής Φυρογένη. Το δρώμενο παρουσίασαν μέλη  της θεατρικής ομάδας των ομάδων γυναικών Άργους και Ναυπλίου της ΟΓΕ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποιήσε ο Γρηγόρης Αναγνώστου οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ ο οποίος κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ όπου εξήγηση λεπτομερώς την θέση της ΕΕΔΥΕ σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Πιο συγκεκριμένα είπε ότι:
«Ο όρος «Μακεδονία» εάν χρησιμοποιηθεί στην ονομασία της γειτονικής χώρας θα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό και θα πρέπει ταυτόχρονα, ξεφεύγοντας από την ονοματολογία, να δοθεί βάρος σε εγγυήσεις, σε προϋποθέσεις για μια λύση που θα βρίσκεται μακριά από αλυτρωτισμούς, από εθνικισμούς, από σοβινισμούς, που θα υπερασπίζεται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μακριά από αλλαγές συνόρων.

Για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος θα πρέπει να αποφευχθεί από τη γείτονα χώρα η ένταξη της στο ΝΑΤΟ ή σε οποιαδήποτε άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία. Οι οργανισμοί αυτοί είναι κατά την ιστορική πείρα οι βασικές πηγές του “διαίρει και βασίλευε”, της επαναχάραξης συνόρων, που γίνονται μόνο με πόλεμο, δηλαδή με το αίμα των λαών.

Επίσης αναφέρθηκε στις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στα σχέδια του ΝΑΤΟ  για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην βάση του Αράξου στην Αχαία.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι: Θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαίου μέρα Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης μεγάλη Αντιιμπεριαλιστική πορεία των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου από την Αμερικανονατοική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ή από οπουδήποτε αλλού την στιγμή που η Τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται  στο Αιγαίο και την Κύπρο με πόντιο πιλάτο τις ΗΠΑ και στα ίδια πλαίσια εκδηλώνεται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - Μ.Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία και μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η πολιτική της “Γεωστρατηγικής αναβάθμισης» υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Οι  Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ δυναμώνουν τη δράση τους και διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας για να απαιτήσουμε  μαζικά :

    Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας.
     Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
     Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις– Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό  
    Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν  
    Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ.