Εκδήλωση στην Ασίνη για την συμβολή των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στην Ελλάδα (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση στην Ασίνη για την συμβολή των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στην Ελλάδα (βίντεο)

Απρίλιος 30, 2018 - 09:14

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Ασίνης ομιλία με θέμα την συμβολή των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στην Ελλάδα. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε το σωματείο μας "Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής" και συμμετείχαν  οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ασίνης, Αγίας Παρασκευής «Τσέλο» και ο Πανασιναϊκός Γ. Σ. 

Κεντρικός μας ομιλητής ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

-Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων Αυστραλών και Νεοζηλανδών

(https://www.youtube.com/watch?v=1pGxIuVe4dA)

 

-Μαρτυρία ενός 85χρονου που έζησε τις μάχες που έγιναν μεταξύ των Γερμανών και του εκστρατευτικού σώματος των συμμαχικών δυνάμεων.

(https://www.youtube.com/watch?v=fc8eUMGe8og)

 

-Ο κεντρικός μας ομιλητής Νίκος Λυγερός μας ανέλυσε τους λόγους της παρουσίας του εκστρατευτικού σώματος των ANZAC, στην Ελλάδα και την αυτοθυσία τους για την πατρίδα μας και στους δύο παγκόσμιους πολέμους που έζησε η χώρα μας.

(https://www.youtube.com/watch?v=0W4_ulXZXh0)

 

-Διάλογος με το κοινό.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Λυγερό για την ομιλία του και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Επίσης ευχαριστούμε για την συμβολή τους, τον Δήμο Ναυπλιέων την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, το Ίδρυμα "Γεωργία Ι. Σαμαρτζή" και το χορηγό μας "ΞΕΝΟΝ"

 

Στο παρακάτω βίντεο υπάρχει το πρώτο μέρος της εκδήλωσης με την έναρξη, το τρισάγιο, την περιγραφή του 85χρονου μάρτυρα και τη μουσική σύνθεση-αφιέρωμα του κ. Λυγερού:

(https://www.youtube.com/watch?v=O-LoYF5Yn64&t=75s)