Τι θα δούμε στην 1η τελετή έναρξης του Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι θα δούμε στην 1η τελετή έναρξης του Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου

Μάιος 01, 2018 - 14:54

Με εξαιρετικούς συντελεστές η Τελετή έναρξης του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού 2018.

Σε αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔΑ-Μ, η πρώτη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 05-05-2018 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία του Άργους .Η εκδήλωση τιτλοφορείται "Χιλιάδες φεγγάρια ΜΕΤΑ" :

1.Απαγγελία στίχων του μεγάλου αρχαίου λυρικού ποιητή  Πινδάρου. Η πρωθιέρεια την οποία θα ενσαρκώσει η Αργεία ηθοποιός και συγγραφέας Σοφία Καψούρου απαγγέλει στη σκηνή στίχους αφιερωμένους στη δόξα των Αργείων .

Η σχολή χορού που συμμετέχει είναι η Αργολικη Σχολή Χορού της Μαρίας Μπαβέλα  η οποία έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια .

2.Έκθεση Φωτογραφίας του Ηλία Πολυχρονόπουλου. Μια πρωτοποριακή έκθεση με προβολή φωτογραφιών σε προτζέκτορα.

Η έκθεση παρουσιάζει πανέμορφα φεγγάρια που απαθανάτισε ο Αργείος φωτογράφος Ηλίας Πολυχρονόπουλος, μοναδικές καθηλωτικές στιγμές σε πανέμορφες τοποθεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών. Μια ιδιαίτερη έκθεση με ένα πρωτοποριακό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει κάθε περαστικό και επισκέπτη της πόλης.

3.#ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ. Γευσιγνωσία εκλεκτών τοπικών Οίνων. Μια ξενάγηση σε ένα ταξίδι εκλεκτών γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων.

4.Μουσικές επιλογές, εμπνευσμένες απο τη Μεσόγειο από το Dj Mike M.

Η αισθητική επιμέλεια όλων των χώρων της τελετής και των παράλληλων δράσεων είναι μια ευγενική προσφορά της διακοσμήτριας Άντζελας Μαρλαγκούτσου. Η επιμέλεια και δημιουργία των κοστουμιών είναι μια ευγενική προσφορά  της ενδυματολόγου Σωτηρίας Σταθόγιαννη.

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές .

Η Σοφία Καψούρου μεγάλωσε στο Άργος. Είναι απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και της δραματικής σχολής Ίασμος. Είναι θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός.
"Οι ερωμένες στον καμβά" είναι το πρώτο της θεατρικό έργο. Το έργο της  "Σούμαν" που ανέβηκε  από το Εθνικό Θέατρο στη Νέα Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" τον Φεβρουάριο του 2017, στο πλαίσιο του θεαματικού "Συγγραφέας του μήνα" συνεχίζει επιτυχημένα, για δεύτερη χρόνια, την πορεία του, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Vault  το ολοκαίνουριο θεατρικό της έργο με τίτλο "Η Σέξτον και τα Κογιότ".

Η Μαρία Μπαβέλα είναι απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής Σχολής χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου και της Academie internationale de Dance Varna, κατέχει πτυχίο καθηγήτριας κλασικού μπαλέτου, πτυχίο theorique Vaganova-Ρωσικό Σύστημα, δίπλωμα ρυθμικής και κινησιολογίας, δίπλωμα technique de  pointes, δίπλωμα Repertoire, δίπλωμα Pas de Deue,  δίπλωμα Τεχνικής jazz και  μοντέρνων χορών, πτυχίο διδασκαλίας ευρωπαϊκών και latin χορών /American and International style. Είναι αναγνωρισμένη Κριτής από το W.D.C.( Παγκόσμιο Συμβούλιο χορού), είναι  επίσημο διοικητικό στέλεχος & μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Εθνικό Συμβούλιο χορού Ελλάδος, καθώς και ιδιοκτήτρια και διευθύντρια της αναγνωρισμένης από το κράτος και το W.D.C. Αργολικής Σχολής Χορού, που εδρεύει στο Άργος.

 Ο Ηλίας Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε στο Άργος. Είναι αποφοιτος του Παντείου Πανεπιστήμιου Πολιτικών και Ιστορικών Σπουδών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας με Ειδίκευση στην: Πολιτική Ψυχολογία. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας και Φωτογράφος -Εικονολήπτης. Έχει παρουσία στις ακόλουθες Εκθέσεις:

- Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η άλλη όψη του Ναυπλίου», Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου, Μάιος 1996

-Συλλογική Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Ανθρώπινα Δρώμενα», Αίθουσα

MOKUM, Άργος, Μάρτιος 1999.

 - Συλλογική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Τα πρόσωπα ενός τόπου», Πολιτιστικό Κέντρο Στρατώνες Καποδίστρια , Άργος, Ιούλιος 2001.

- Ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα  «Γραφές του φωτός –Τημένιο natura», στην αίθουσα Τέχνης Ιώ, Στρατώνες Καποδίστρια, Άργος, Μάιος 2012.
ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός
 Δήμου Άργους Μυκηνών

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 5 Μάιος, 2018 - 21:00