Καμπόσος σε Χειβιδόπουλο: Οι μηνύσεις και οι απειλές είναι κουραφέξαλα, απαντάμε με έργα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος σε Χειβιδόπουλο: Οι μηνύσεις και οι απειλές είναι κουραφέξαλα, απαντάμε με έργα

Μάιος 02, 2018 - 15:09

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Απάντηση του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου στον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο, στην θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου και στον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Σιδέρη : '' Και τι είπα εγώ,  ότι δεν υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του λαού και υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα μιας εταιρείας ... Εγώ δεν είπα ότι χρηματίστηκαν, εγώ δεν είπα ότι πήραν λεφτά κάτω από το τραπέζι ... Οι κύριοι λοιπόν αυτοί θα αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη, αύριο από μένα, με τις ψευδείς καταμηνύσεις που θα κάνουν εναντίον μου...'' Δείτε το βίντεο https://youtu.be/YB41LEI0w_Y

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ο φόβος έναντι της ετυμηγορίας του λαού και οι κοινές πολιτικές ευθύνες  που τους βαραίνουν, και τους υπενθύμισε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ανάγκασαν τους Χειβιδόπουλο, Παναγιωτοπούλου και Σιδέρη να συνασπιστούν προσωρινά. Επίλεξαν αντί να απαντήσουν πολιτικά να απειλούν με μηνύσεις και αγωγές, προσφιλή τακτική όσων επιθυμούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εντός του γηπέδου, ντύνοντας συνάμα τα όσα είπαν με μισές αλήθειες, ψέματα και κατηγορίες εναντίον του Δημάρχου. Πλανώνται όμως πλάνην οικτρά αν νομίζουν ότι ο Δημήτρης Καμπόσος θα φοβηθεί και θα σταματήσει να τους αποδίδει τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν και να στηλιτεύει πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές που βλάπτουν τα συμφέροντα των δημοτών του.

Ο Δημήτρης Καμπόσος έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι δεν χρειάζεται συνηγόρους και ο ίδιος δεν φοβάται τα λόγια του και καμία ταλαιπωρία, όταν όλα όσα κάνει και λέει είναι προς το συμφέρον των δημοτών και του τόπου. Η δημοτική μας παράταξη «Αλλαγή Πορείας» όμως οφείλει να ενημερώσει και αυτή τον λαό του Δήμου Άργους Μυκηνών για την ξαφνική ευθιξία που οδήγησε τον κ. Χειβιδόπουλο, την κα. Παναγιωτοπούλου και τον κ. Σιδέρη στα γνωστά διαγγέλματα.

Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται γιατί σήμερα βάλλουν κατά του Δημάρχου όταν, όσα αυτός είπε για το θέμα των απορριμμάτων, αποτελούν ουσιαστικά επανάληψη των όσων είχε αναφέρει με επιστολή του, ο νομικός στην ιδιότητα και περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης που ανήκουν οι τρεις, Χρήστος Αντωνόπουλος, αλλά και ο Τάσος Τζανής στους οποίους όμως δεν έσπευσαν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση…

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής πως η δημοτική μας παράταξη είναι πάνω από κόμματα. Αν και καθένας από εμάς έχει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και κομματική προτίμηση, που είναι γνωστές στην κοινωνία, ως παράταξη εκφράζουμε την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Άργους Μυκηνών, και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν λαμβάνει το 62% του εκλογικού σώματος από την πρώτη Κυριακή, ποσοστό που κανένα κόμμα δε συγκεντρώνει μόνο του.

Η πολιτική επιβίωση καθενός από τους ανωτέρω τους ανάγκασε να συνεργαστούν και μάλιστα να επιθυμούν να παίξουν ρόλο και σε εσωκομματικές διαδικασίες κόμματος που οι δύο εκ των τεσσάρων πολέμησαν με πάθος στο παρελθόν και συνεχίζουν και σήμερα. Στο βωμό όμως των προσωπικών τους στοχεύσεων οι κ. κ. Χειβιδόπουλος και Στεφανόπουλος , βοά ο τόπος , ότι δεν διστάζουν να εμπλακούν στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας , όντας γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ !!! και μάλιστα σε γνώση και όπως πληροφορούμαστε και σε αγαστή συνεργασία με την κα. Παναγιωτοπούλου και τον κ. Σιδέρη.  Ας μη σπεύσει κανείς να το διαψεύσει διότι υπάρχουν πολλές μαρτυρίες περί αυτού.

Στο βωμό λοιπόν των προσωπικών στρατηγικών βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανίερη πολιτικά συμμαχία με στόχο να μοιράσουν αξιώματα, έστω και μακριά από τη δική του ο καθένας παράταξη, λογαριάζοντας βέβαια χωρίς τον ξενοδόχο που είναι πάντα οι πολίτες. Ο κ. Χειβιδόπουλος επιθυμεί το ρόλο του υποψηφίου Δημάρχου και ναι θα του επιβεβαιώσουμε αυτό που είπε , ότι δηλαδή όλοι γνωρίζουν την αφετηρία του και την πολιτική του πορεία και αν και αυτός σκοπίμως την αποκρύπτει εμείς θα την υπενθυμίζουμε με πάσα λεπτομέρεια στους δημότες. Θα πρέπει να πει στους δημότες με ποιες αξιοκρατικές διαδικασίες διορίσθηκε επί δημαρχίας Παπανικολάου, με ποιες πολιτικές διαδρομές βρέθηκε πολιτικός φίλος του κ. Τσοχατζόπουλου,  με ποιες αξιοκρατικές διαδικασίες βρέθηκε επί ΠΑΣΟΚ και σε άλλα υπουργικά γραφεία ;;; Γέννημα θρέμμα του κομματικού σωλήνα, όπως λέει και η κα Παναγιωτοπούλου, ανελίχθηκε έκτοτε μέσα από τα κομματικά γρανάζια και διορίστηκε αντιπεριφερειάρχης ως αντάλλαγμα της στήριξης του ΠΑΣΟΚ το 2010 στην περιφερειακή παράταξη στην οποία ανήκει.

Αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε τα πεπραγμένα του κ. Χειβιδόπουλου κατά τη θητεία του ως νομαρχιακού συμβούλου για την οποία καυχιέται, αφού διατέλεσε αντινομάρχης. Κατά την δική του θητεία καταδικάσθηκε ο σημερινός δήμος Άργους Μυκηνών με τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), μια θηλιά στο λαιμό του Άργους, των πολιτών, των επιχειρήσεων, που φθάνουν, περιέργως, έως τα όρια του Ναυπλίου. Που έχουν βάλει 20 χρόνια τώρα το Άργος σε μεγάλη περιπέτεια. Και που ως αντινομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος τα βρήκε όλα καλά. Τι κάνατε για την πατρίδα τότε κ. Χειβιδόπουλε; Μήπως δεν πήρατε χαμπάρι;;; Έχετε τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια τη σημερινή. Για τις επιχειρήσεις που δε μπορούν να επεκταθούν, να αδειοδοτηθούν, να εξελιχθούν.

Το θράσος δε περισσεύει όταν ο κ. Χειβιδόπουλος αναφέρεται στην ανάπλαση του Άργους, έργο το οποίο έχει εκθειάσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης. Είναι προφανές ότι οι πορείες του κ. Χειβιδόπουλου και του κ. Τατούλη είναι πλέον διαφορετικές. Τον τελευταίο έχει «αδειάσει» κατ’ επανάληψη και αυτός και οι άλλοι δύο συνάδελφοί του. Απορούμε βέβαια πώς μέχρι σήμερα δεν έχει αντιδράσει ο κ. Τατούλης που διακρίνεται για την πολιτική του οξυδέρκεια!

Έχει το θράσος ο κ. Χειβιδόπουλος να μιλάει για τον αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος θα κατέστρεφε τον κάμπο και εκατοντάδες αγρότες του δήμου Άργους Μυκηνών. Με ενέργειες της δημοτικής αρχής σώθηκαν οι αγρότες μας από την καταστροφή αυτή. Αντισταθήκαμε και δε δεχθήκαμε να ζημιωθούν οι αγρότες μας. Σταθήκαμε ανάχωμα στα σχέδια της εταιρείας  ακούγοντας τις καρδιές των αγροτών μας, οι οποίες χτυπούσαν δυνατά από το άγχος της διατήρησης των καλλιεργειών τους. Προφανώς ο κ. Χειβιδόπουλος έχει άλλη άποψη και την είπε. Είπε πως κακώς κάναμε. Ευχαριστούμε ως παράταξη για το δώρο. Προβάλει, για να καλύψει τον ισχυρισμό του αυτό, το γελοίο επιχείρημα πως πέρασε μακριά και δε μπορεί να συνδεθεί ο νομός με φυσικό αέριο. Αγνοεί σκοπίμως ότι η χάραξη άλλαξε κατά 90% ενώ στο σημείο εκείνο του Πανοράματος θα περνούσε ούτως ή άλλως, γιατί δε μπορούσε λόγω προδιαγραφών να περάσει ο αγωγός υψηλής πίεσης πιο κοντά. Άλλωστε αν παρακολουθούσε τα θέματα ο κ. Χειβιδόπουλος, ως οφείλει,  θα διάβαζε την εξαγγελία ότι η Πελοπόννησος περιλαμβάνεται στο επόμενο στάδιο σύνδεσης (2019-2023), και συγκεκριμένα το Άργος, η Κόρινθος, η Τρίπολη, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, η Πάτρα και ο Πύργος. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος θα ήταν να πιέζει για γρηγορότερη σύνδεση και περισσότερων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως φωνάζει ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, αφού η πρόβλεψη αναφέρει ελάχιστες συνδέσεις. «Κομμένες λοιπόν οι πλάκες» κ. Χειβιδόπουλε.

Πάμε τώρα στα απορρίμματα: Η πολιτική ημιμάθεια ή ανικανότητα τόσο του κ. Χειβιδόπουλου όσο και της κας Παναγιωτοπούλου και του κ. Σιδέρη, που μιλάνε για το θέμα, τους οδηγούν σε αναλήθειες. Επειδή λοιπόν «άλλο η θάλασσα και άλλο τα βότσαλα» τους απαντάμε ότι το ελεγκτικό συνέδριο με την απόφαση 606/2018 του VI τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της συνεδρίασης της 9ης Μαρτίου 2018 αποφάσισε και έκρινε πως οι «επίμαχες συμπληρωματικές εργασίες κατέστησαν αναγκαίες όχι συνεπεία παραλείψεων ή σφαλμάτων της μελέτης του αρχικού έργου αλλά λόγω απρόβλεπτου γεγονότος…». Καταλήγει λέγοντας πως μπορεί να προχωρήσει το έργο και η συμπληρωματική σύμβαση. Με κρότο λοιπόν απαντά το ίδιο το ελεγκτικό συνέδριο σχετικά με το θέμα και δικαιώνει το δήμο Άργους Μυκηνών, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς τους πως το ελεγκτικό συνέδριο εμποδίζει την εκτέλεση του έργου.

Σχετικά με τις αναφορές Χειβιδόπουλου και Σιδέρη που τάχα κάτι θέλουν να πουν για την συμπληρωματική σύμβαση ας μας απαντήσουν πόσες συμπληρωματικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου; Αυτές είναι καλές συμπληρωματικές και η δική μας η κακή;

Αναφορικά με τη «διαπίστωση του σοβαρού και γνώστη του θέματος» κ. Χειβιδόπουλου που λέει με στόμφο πως «…και από το κράτος να είναι η χρηματοδότηση (της συμπληρωματικής σύμβασης) η τιμή αυξάνεται…», έχουμε να παρατηρήσουμε την αγωνία του κ. Χειβιδόπουλου να αυξηθεί η τιμή της επεξεργασίας των απορριμμάτων του δήμου Άργους Μυκηνών οπωσδήποτε. Προφανώς για να μικρύνει το χάσμα με εκείνη την τιμή που ο ίδιος και οι άλλοι ψήφισαν. Του απαντάμε λοιπόν πως ΟΧΙ, δεν θα αυξηθεί η τιμή. Άλλο πράγμα η κατασκευή του εργοστασίου. Άλλο πράγμα η επεξεργασία. Στην επεξεργασία λοιπόν έχουμε ανάδοχο με «κλειδωμένη» τιμή στα 29 Ευρώ και σαράντα πέντε λεπτά ανά τόνο. Δεν μπορείτε να το χωνέψετε. Δεν μπορείτε να το δεχθείτε. Δεν το αντέχετε. Αλλά αυτό είναι. Χωρίς περαιτέρω αύξηση των δημοτικών τελών που πληρώνουμε όλοι ως πολίτες. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι με την εφαρμογή της δικής σας ψήφου και διαχείρισης τα δημοτικά τέλη όλων των δήμων, που πληρώνουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ, θα εκτοξευθούν. Γιατί δεν το λέτε κ. Χειβιδόπουλε, κα Παναγιωτοπούλου και κ. Σιδέρη; Πείτε αλήθειες αν θέλετε να περισώσετε ό,τι μπορεί να περισωθεί από την πολιτική σας υπόσταση…

Κ. Χειβιδόπουλε σας υπενθυμίζουμε τα εκλογικά ποσοστά όπως αυτά έχουν καταγραφεί στις εκλογές όπου τον Δημήτρη Καμπόσο έχει εμπιστευθεί το 62% των πολιτών αλλά και σε σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι οι πολίτες συνεχίζουν να τον εμπιστεύονται με το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Αντίθετα στις δημοσκοπήσεις αυτές εσείς κ. Χειβιδόπουλε μετρηθήκατε και βρεθήκατε «λειψός» στις προτιμήσεις των δημοτών, καταγράφοντας ως υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών ποσοστό μόλις και μετά βίας 12% …

Αναφορικά δε με την κα Παναγιωτοπούλου που ρωτάει γιατί δεν ξεκινά το εργοστάσιο της απαντάμε πως το εργοστάσιο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Και προφανώς θα στεναχωρηθεί για αυτό. Αλλά η δημοτική αρχή του Δημήτρη Καμπόσου απαντά με έργα.

Ρωτάει επίσης η πολιτικά ημιμαθής (ή σκόπιμα;) κα Παναγιωτοπούλου: «Αφού επιθυμείς τόσο πολύ να φορτώσεις τον αργειακό λαό με ένα προσωρινό έργο, μόνο για τρία χρόνια όπως είπες, κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί δεν το κάνεις?» Προφανώς δεν έχει ιδέα από τη νομοθεσία της χώρας μας, κομπάζει δε με κάθε ευκαιρία ότι είναι και αντιπεριφερειάρχης, που καθιστά την Ενδιάμεση Διαχείριση των απορριμμάτων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Ποιο έργο πάει να «φορτώσει» ο Καμπόσος στον λαό; Αυτό που η πολιτεία υποχρέωσε τους δήμους να κάνουν; Αυτό για το οποίο η πολιτεία χρηματοδότησε την κατασκευή του; Αυτό που μας γλυτώνει ως δήμο και δημότες από υπέρογκα πρόστιμα τα οποία έφθαναν στις 12.000 ευρώ την ημέρα;  Ο δήμος για δεκαετίες δεν είχε καμιά απολύτως υποδομή στην διαχείριση των αποβλήτων. Δύο διαφορετικές κυβερνήσεις αναγνώρισαν το πρόβλημα και μας χρηματοδότησαν με τα ελάχιστα χρήματα των 600.000 ευρώ για μία προσωρινή λύση. Καλέσαμε ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να μας σχεδιάσει τη μονάδα. Αδειοδοτήσαμε τη μονάδα. Την ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ μονάδα διαχείρισης που υπάρχει στη Πελοπόννησο και για αυτό συμπεριλαμβάνεται στον ΠΕΣΔΑ. Αποτέλεσμα αυτού είναι πριν ξεκινήσει καν η μονάδα ο δήμος μας να μην είναι στους δήμους που το υπουργείο Περιβάλλοντος και η ΕΕ  τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις και να του επισείει πρόστιμα. Η υπό κατασκευή μονάδα έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και έχει αποσπάσει πλήθος επαίνων από την επιστημονική κοινότητα.

Έλεος κάπου με την πολιτική ασχετοσύνη της κυρίας , που για να αντισταθμίσει την πολιτική ανεπάρκειά της έφτασε έως πέμπτη γενιά πίσω στα επιτεύγματα των προγόνων της. Γιατί η κα Παναγιωτοπούλου είναι από «τζάκι» και η κοινωνία της χρωστάει, ενώ ο Δήμαρχος από ταπεινή καταγωγή, γιος πλανόδιου υαλοπώλη. Κρίμα για αυτή τη σύγκριση που κάνει η κα Παναγιωτοπούλου είναι ενδεικτική όμως των πεποιθήσεών της. Κρίμα για τις ταξικές γραμμές που θέτει και υπονοεί πως ένας γιος υαλοπώλη κακώς έγινε Δήμαρχος. Αλλά αυτό είναι η χαρά της ελεύθερης κοινωνίας και της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Να μπορεί οποιοσδήποτε να φθάσει όσο ψηλά επιθυμεί. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη, όπως αυτή της κας Παναγιωτοπούλου, δεν εκφράζει το λαό και ανήκει σε πολύ παλιές εποχές που η αριστοκρατία διοικούσε ελέω θεού.

Τώρα σχετικά με την αναφορά στη κομματική της θέση να πληροφορήσουμε άπαντες πως έχει «στάση εσωτερικού» και «στάση εξωτερικού». Άλλα λέει και κάνει όταν βρίσκεται στην Τρίπολη για την Αθήνα. Άλλα λέει για την Αθήνα όταν βρίσκεται στην Τρίπολη. Ας μας πει τι έχει κάνει για την παράταξη στην οποία ανήκει και ποια η δράση της και το έργο της υπό την κομματική της ιδιότητα, διότι εμείς που ανήκουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουμε διαπιστώσει κάτι.

Η κα Παναγιωτοπούλου έχει το θράσος να αναφέρεται στα Γκριμάρια. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον χώρο αυτό δεν τον δημιούργησε η δημοτική αρχή Καμπόσου. Η δημοτική αρχή Καμπόσου τον βρήκε από προηγούμενες δημοτικές αρχές και παρατάξεις που μάλιστα η κα Παναγιωτοπούλου υπηρέτησε και ο κ. Χειβιδόπουλος στήριξε… Η δημοτική παράταξη Καμπόσου ΣΤΑΜΑΤΑ την ανύψωση του λόφου στα Γκριμάρια. Βάζει τέλος στην χωματερή με την διαχείριση απορριμμάτων που θα ξεκινήσει με το πέρας κατασκευής του εργοστασίου.

Τέλος όσον αφορά την πώληση κομματικής νομιμοφροσύνης εκ μέρους του κ. Σιδέρη, ο οποίος για να καλύψει τα λάθη του, βάζει μπροστά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να θυμίσουμε στον κόσμο πως μόνο τον τελευταίο χρόνο «πούλησε» το κόμμα και τις επιλογές του δύο φορές. Στις εκλογές της ΕΠΟ καταψήφισε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας. Το ίδιο έκανε και στο επιμελητήριο Αργολίδας όπου με την κα Παναγιωτοπούλου στήριξαν επιλογή απέναντι από τον υποψήφιο που στήριζε η Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο έκαναν ο κ. Σιδέρης και η κα Παναγιωτοπούλου στην ερώτηση πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα στους οποίους αντιτάχθηκαν και οι δύο. Θαυμάστε με πόση «κομματική νομιμοφροσύνη» δρουν η κα Παναγιωτοπούλου και ο κ. Σιδέρης που συνυπογράφουν την εξής ανακοίνωση: «Οι κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την επίκαιρη ερώτησή τους αυτή προβαίνουν σε σοβαρή θεσμική εκτροπή, γιατί απ’ τη μια πλευρά δεν σέβονται το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και τους εκπροσώπους της, απ’ την άλλη αγνοούν εντελώς τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι με πολύ ισχυρή πλειοψηφία έδωσαν την εντολή τους στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου να ολοκληρώσει το έργο της. Σύσσωμα τα μέλη της παράταξης στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε παλαιοκομματικές πρακτικές που στηρίζονται σε ψέματα και μισές αλήθειες. Αυτές ταλάνισαν και ακόμα ταλανίζουν τον τόπο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Στεκόμαστε επίσης πολιτικά απέναντι σε κάθε έκφραση λαϊκισμού, απ’ όπου και αν προέρχεται. Καλούμε τους συγκεκριμένους Βουλευτές και όλους τους εκπροσώπους της Πελοποννήσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Περιφερειακή αρχή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες».

Πόση ταύτιση (lol) με τη Νέα Δημοκρατία πια; Με στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα. Νέα Δημοκρατία για τον κ. Σιδέρη και την κα Παναγιωτοπούλου στην πράξη υπάρχει εκεί που τους συμφέρει λοιπόν.

Αλλά εμάς ως δημοτική παράταξη αυτά δε μας αφορούν. Δεν μπορούμε να μην απαντάμε όμως στα ψέματα και τις ανακρίβειες. Και από εδώ και πέρα θα το κάνουμε συστηματικά, δυναμικά και τεκμηριωμένα.

Παράταξη

Αλλαγή Πορείας

ArgolidaPortal.gr Καμπόσος σε Χειβιδόπουλο: Οι μηνύσεις και οι απειλές είναι κουραφέξαλα