Ο Δήμος Ναυπλιέων βράβευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Δήμος Ναυπλιέων βράβευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Μάιος 12, 2018 - 22:05

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Βίντεο https://youtu.be/8pXShuPHZeE

Στο πλαίσιο του 14ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου, σήμερα το βράδυ στο κάστρο του Παλαμηδίου απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ως αναγνώριση της επιστημονικής και πολιτειακής προσφοράς του στο δημόσιο βίο της χώρας,το προσφάτως καθιερωθέν, Αριστείο Πολιτειακής Αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας» από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Μετά την επίδοση ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες και τη συγκίνησή του για τη «μέγιστη τιμή» και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, κάνοντας λόγο για μια σημαντική και καίρια διεθνή διάσκεψη. Πολλώ μάλλον, προσέθεσε, όταν το σεμινάριο αυτό έχει ως «έδρα» του το Ναύπλιο, «αυτή την "κοσμηματοθήκη" που είναι γεμάτη από ανεκτίμητα κειμήλια Ιστορίας και Πολιτισμού, τα οποία διαγράφουν, με εξαιρετικά παραστατικό τρόπο, την πορεία του νεώτερου ελληνικού κράτους, από την ίδρυσή του ως τις μέρες μας».Με αφορμή την επίδοση του αριστείου, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική μνεία στην προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος  απένειμε και το βραβείο «Γ. Τερτσέτης- Α. Πολυζωίδης» σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Δικαιοσύνης, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Βενετίας, Dr .Gianni Buquicchio και στον Δικαστή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Πρώην Πρόεδρο του Δι Αμερικανικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή Antonio Augusto Cancado Trindade. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου