Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για την μη καταβολή δεδουλευμένων τους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για την μη καταβολή δεδουλευμένων τους

Μάιος 15, 2018 - 09:28

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τις έντονες διαμαρτυρίες εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για την μη καταβολή δεδουλευμένων τους και άλλα ζητήματα.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Μετά από σχετική ενημέρωση που είχα από εκπαιδευτές Δημόσιων ΙΕΚ οι οποίοι μου επεσήμαναν το έσχατο της ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συνάδελφοί τους με την αδικαιολόγητη και παρατεταμένη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων του δεύτερου εξαμήνου 2017 και του πρώτου του 2018, τη μη παραλαβή των συμβάσεών τους, και την αιφνιδιαστική εν μέσω λειτουργίας του πρώτου εξαμήνου του 2018 (2-2-2018) απόφαση για τον διαχωρισμό των συμβάσεων μεταξύ πιστοποιημένων και μη εκπαιδευτών, καθώς και τη διαφοροποίηση της αντίστοιχης αντιμισθίας τους, ζητήματα που έθεσαν και με σχετικό τους έγγραφο στις 7/5/2018 προς τον αρμόδιο τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δ. Μπαξεβανάκη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Για ποιον λόγο καθυστέρησε η καταβολή των  δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ.
Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων.
Με ποιες ενέργειες θα διασφαλιστεί η δυνατότητα οι άνεργοι εκπαιδευτές να δύνανται να λάβουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Αν εξετάζεται η καταβολή και στους μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές αρχικώς η αντιμισθία τους βάσει του εισαγωγικού βαθμού του ενιαίου μισθολογίου και στη συνέχεια η εκκαθάρισή τους μόλις ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία.