Ναύπλιο: Εορτασμός Ημέρας Μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Εορτασμός Ημέρας Μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Μάιος 15, 2018 - 10:25

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Όπως είναι γνωστό με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19 η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Ο εορτασμός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο Ναύπλιο ,σύμφωνα με το πρόγραμμα :

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2018

Γενικός Σημαιοστολισμός , από την 8 η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 20 ης Μαΐου 2018.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

΄Ωρα 8.00 : ΄Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.
΄Ωρα 11.00 : Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και ομιλία από τον κύριο Κόνδη Γεώργιο εκπαιδευτικό .
΄Ωρα 11.30 : Κατάθεση στεφάνων στον προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο (Λεωφ. 25 ης Μαρτίου) από τους κ. κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού, κ.κ Πρόεδρο και Εισαγγελέα Εφετών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων , Διευθυντή Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας Πρόεδρο ΄Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων εκπροσώπους Ποντιακών Οργανώσεων, Ε.Ε. Σταυρός, Πολιτικά Κόμματα, Διάφοροι Σύλλογοι, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει νατιμήσει την εορτή αυτή.
΄Ωρα 12.00 : Εκδηλώσεις μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά» στο χειμερινό κινηματογράφο Ναυπλίου (δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία) .
΄Ωρα 17.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.
Συντονιστικά:
Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες:
v Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου .
v Το ΚΕΜΧ τη Στρατιωτική Παράταξη και την Απόδοση Τιμών.
v Ο Δήμος Ναυπλιέων την τακτοποίηση του χώρου της κατάθεσης των στεφάνων.
v O ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλιέων τη διάθεση της Φιλαρμονικής.
v Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας την τήρηση τάξης γενικά.
v Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης, υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου    Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
Πέτρος Τατούλης                                                   Αναστάσιος Π. Χειβιδόπουλος

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 20 Μάιος, 2018 - 11:00