Νίκος Λυκουρέτζος,πρόεδρος Ιρίων-Κάντιας: Αποχωρώ από τον συνδυασμό του κ. Κωστούρου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκος Λυκουρέτζος,πρόεδρος Ιρίων-Κάντιας: Αποχωρώ από τον συνδυασμό του κ. Κωστούρου

Μάιος 16, 2018 - 16:55

''΄Ολες οι προτάσεις μου, όλα τα αιτήματα μου παρέμειναν δίχως λύση''

Σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Λυκουρέτζος,πρόεδρος Ιρίων - Κάντιας δήμου Ναυπλιέων ,δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του:

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχα ως υποψήφιος με τον δημοτικό συνδυασμό Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα υπό τον υποψήφιο και νυν Δήμαρχο κ. Κωστούρο Δημήτριο.
Είχα όλη την διάθεση ως εκλεγμένος πρόεδρος του τόπου μου, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου προς τους συντοπίτες μου προκειμένου να αναπτυχθεί ο τόπος μας λύνοντας προβλήματα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα όλων μας.
Δυστυχώς εδώ και πάνω από ένα χρόνο όλες οι προτάσεις μου – όλα τα αιτήματα μου παρέμειναν δίχως λύση και τα ελάχιστα που έγιναν – έγινα κατόπιν τεράστιας επιμονής και υπομονής μου μέχρι να διευθετηθούν.
Γενικά διαπίστωσα μια αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής στο να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μου.
Τα παραπάνω αιτήματα μου ήταν και γραπτά και προφορικά.
Ο θεσμός του Προέδρου του εκάστοτε Δ.Δ. απαιτεί ο Πρόεδρος να μεταβιβάζει τα προβλήματα στα αρμόδια όργανα – προβλήματα που αυτός διαπιστώνει ή του μεταφέρονται από τους συμπολίτες του.
Το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι εγώ ως Πρόεδρος δεν εισακουγόμουν αλλά απεναντίας κάποιοι άλλοι «εκλεκτοί» της δημοτικής αρχής ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ, ασκούσαν την αρμοδιότητα μου επειδή ήταν αρεστοί στον Δήμαρχο.
Επίσης έγινε απαιτητή η μη εμφάνιση μου κατά την διάρκεια έστω και αυτών των μικρών και ελάχιστων παρεμβάσεων και συντηρήσεων που έγιναν από συνεργεία του δήμου στο Δ.Δ. του είμαι Πρόεδρος.
Κατόπιν των ανωτέρω δηλώνων προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι εγώ δεν δέχομαι να είμαι «διακοσμητικό στοιχείο» όπως θέλει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.
Οι συντοπίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι΄αυτό. Θα συνεχίσω από την θέση του Προέδρου ως ανεξάρτητος πλέον – αποχωρώ από τον συνδυασμό του κ. Κωστούρου Δημητριου – δεν θα είμαι πάλι υποψήφιος μαζί του – διότι διέψευσε τις προσδοκίες εμένα προσωπικά και των συμπολιτών μου, και τίποτα θετικό και σοβαρό δεν έγινε στο Δ.Δ. Ιρίων Καντίας.
Τέλος ως ανεξάρτητος πλέον Πρόεδρος ΑΠΑΙΤΩ να γίνονται σεβαστές και να υλοποιούνται οι αποφάσεις του Τοπικού μας συμβουλίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε.

ΝΑΥΠΛΙΟ 16-5-2018
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Δ. ΙΡΙΩΝ ΚΑΝΤΙΑΣ