Ψηφιακή πλατφόρμα Startup Greece στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ψηφιακή πλατφόρμα Startup Greece στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Σεπτέμβριος 26, 2012 - 08:36

Το  Επιμελητήριο Αργολίδας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο site του Επιμελητηρίου (www.arcci.gr) προστέθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα πληροφόρησης,δικτύωσης και συνεργασίας Startup Greece , που δημιούργησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το 2011.
 
Στόχος της  πλατφόρμας είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η υποστήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα .
Κύριες συνιστώσες της πλατφόρμας είναι η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, και η φιλικότερη προσέγγιση του πολίτη,
Το Startup Greece παρέχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται ένας νέος για να ξεκινήσει την επιχείρηση του στην Ελλάδα (κίνητρα, χρηματοδότηση) νομικό πλαίσιο, έρευνες), σε απλή και κατανοητή γλώσσα, χρησιμοποιεί τα μέσα το κοινωνικής δικτύωσης (social media) για να φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, φορείς, για να γεννηθούν συνεργασίες και επενδυτικά σχέδια ,απαντά  στον πολίτη  έγκαιρα και εμπεριστατωμένα, προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον διάλογο.
Μέσα απο το Startup Greece καλούνται οι πολίτες, οι οργανώσεις , οι επιχειρήσεις οι σύνδεσμοι, τα ερευνητικά ινστιτούτα, οι κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς να γίνουν μέλη μιας δημιουργικής κοινότητας, να προσθέσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, να προσδώσουν αξία  στην συλλογική αυτή προσπάθεια με το δυναμικό των ανθρώπων και τις ιδέες τους .
Η ομάδα του Startup Greece αποτελείται από 40 στελέχη των συναρμόδιων για την επιχειρηματικότητα υπουργείων  και  φορέων του δημοσίου και  συνεχώς διευρύνεται προκειμένου  να καλύψει το σύνολο της πληροφόρησης. Έως σήμερα η διαδικτυακή  κοινότητα του Startup Greece απαριθμεί πάνω από 3.700 μέλη, έχει πάνω από  270.000 μοναδικούς επισκέπτες  εκ των οποίων πάνω από 10% από το εξωτερικό (δεδομένου ότι το περιεχόμενο παρέχεται και  στα Αγγλικά), και 3,500 likes στη σελίδα του facebook και 4.100 followers στο twitter και συνεχώς κερδίζει  το ενδιαφέρον και την υποστήριξη των νέων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:
Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, e-mail: team@startupgreece.gov.gr και στα τηλέφωνα 210-6969758 και 210-6969174.
Επιμελητήριο Αργολίδας , e-mail: ebear@otenet.gr, Τηλ. 27510 67216, Fax: 27510 24595, υπεύθυνος κ. Πέτρος Μούκας.