Αξιοποίηση του google earth από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αξιοποίηση του google earth από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 26, 2012 - 09:59

Σε αξιοποίηση της τεχνολογίας της google earth θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει για την προσέλκυση επενδυτών και για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Η τεχνολογία της google earth είναι γνωστή σε 800.000.000 χρήστες ανά τον κόσμο και οι δυνατότητες που προσφέρει μοναδικές ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε αυτές.
Μάλιστα για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στην Περιφέρεια – παρουσία και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη όπου αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι του τρόπου προβολής της περιφέρειας και η συνεργασία που μπορεί να υπάρξει.
Google Earth ονομάζεται το πρόγραμμα γραφικής απεικόνισης της Γης το οποίο είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Keyhole Inc. με το όνομα Earth Viewer. Όταν η εταιρεία αγοράστηκε από την Google το 2004, πήρε το σημερινό του όνομα.
Το πρόγραμμα συνθέτει εικόνες και πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες, στοιχείων GIS και από πολλές πηγές σε επάλληλα στρώματα, που τα ονομάζει «επίπεδα» , με σημαντική ευκολία χρήσης.