Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Απεργία στις 30 Μάη και συγκέντρωση στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας: Απεργία στις 30 Μάη και συγκέντρωση στο Άργος

Μάιος 21, 2018 - 09:33

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 30 Μάη:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018 – 10:30πμ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

H πείρα των εργατών και των εργατριών στα τρόφιμα - ποτά, σε έναν κλάδο που παρουσίασε «θετική ανάπτυξη» και μέσα στην κρίση, επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την «επιστροφή στην ανάπτυξη» και την «κανονικότητα».
Για τους βιομήχανους ακόμα μεγαλύτερα κέρδη και για τους εργαζόμενους όλο και λιγότερα δικαιώματα. Απλήρωτη δουλειά, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με τους εξευτελιστικούς μισθούς  των 580 και 511 ευρώ, αυτό τον άθλιο διαχωρισμό με βάση την ηλικία, με το φόβο  της ανεργίας και εργασιακές σχέσεις  λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες  της εργοδοσίας.
Παράλληλα νέα μέτρα ετοιμάζονται. Τα προαπαιτούμενα της 4ης "αξιολόγησης", δεν αποτελούν παρά μια νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων που θα προστεθούν σε όσα ισχύουν σήμερα και επιδεινώνουν τη ζωή μας.
Κανένας εφησυχασμός. Μαζική συμμετοχή!
Η εργοδότες έχουν στο πλευρό τους τις προδοτικές δυνάμεις στις τάξεις του κινήματος, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έβαλε και βάζει πλάτη για να περάσουν όλοι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί. Τα Εργατικά Κέντρα του νομού, σωματεία στην υπηρεσία των αφεντικών, αρνήθηκαν να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων να χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά και συλλογικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία. Ακόμα και στην απεργία της 1ης Μάη μάζευαν «μαργαρίτες» και έψηναν σουβλάκια! Συνειδητά κωλυσιεργούν και απορρίπτουν τις προτάσεις των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να οργανωθεί η πάλη για τις ΣΣΕ και για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κρίσιμο ζήτημα είναι η απεργία στις 30 Μάη να εκφράσει την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.  Να καταδικαστεί η πολιτική της λιτότητας, η πολιτική της συρρίκνωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων που "ματώνουν" τους εργάτες.
Να σηκώσουμε τη σημαία των δικών μας αναγκών. Των διεκδικήσεων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Να κάνουμε ένα ακόμα βήμα εμπρός στην κοινή δράση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
Επαναφορά και υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις ανάμεσα στην Ομοσπονδία μας και τους εργοδότες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018 – 10:30πμ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ