Μέτρα «αντίστροφης πορείας» και μετά... σωθήκαμε!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μέτρα «αντίστροφης πορείας» και μετά... σωθήκαμε!

Μάιος 21, 2018 - 15:16

Είναι πλούσια η ελληνική γλώσσα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να αφήσει μήτε λιθάρι που να μη βάλει τη σφραγίδα του επάνω, την... εμπλουτίζει όλο και περισσότερο με νεολογισμούς. Που μάλιστα δεν έχουν καμία μα καμία ουσία -γλωσσική ή άλλη.

Μετά τα «αντίμετρα» που ΘΑ έπαιρνε κάποτε η κυβέρνηση (ποιος θυμάται το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης...), ο Βερναρδάκης -καιρό είχε να μιλήσει ετούτος, αλλά τι να πει ως υπουργός Επικρατείας; μιλάει όποτε τον ρωτήσουν- είπε στην Κυριακάτικη «Real News» ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση μέτρα «αντίστροφης πορείας».
Η λέξη «αντίμετρα», πάει κι έρχεται. Πήραμε μέτρα, αλλά υπάρχουν και αντίμετρα που εξουδετερώνουν τις συνέπειες των μέτρων (λέμε τώρα).

Λήψη συγκεκριμένων μέτρων «αντίστροφης πορείας από τις πολιτικές διαρκούς λιτότητας» θα λάβει η κυβέρνηση από τον προσεχή Σεπτέμβριο, είπε ο υπουργός και μάλλον εννοεί ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα μέτρα της για να ξεκινήσει η αντίστροφη από τις πολιτικές λιτότητας πορεία.

Αλλά, κύριε Βερναρδάκη μου, φοβούμαι ότι στρίβοντας για να κάνουμε αντίστροφη πορεία, θα «βρούμε» στον τοίχο του τούνελ.

Εκτός κι αν προλάβετε και το «στρίψετε» εσείς α λα γαλλικά.

Ίσως, πάλι, ο υπουργός θέλει να πει ότι θα πάμε πίσω ολοταχώς και από τις πολιτικές λιτότητας θα βρεθούμε να κολυμπάμε στη χλίδα του Παλαιού ΠαΣοΚ του Ορθόδοξου!

(Και μετά ξύπνησες με ξανάστροφη!)

Εν κατακλείδι: Τζάρτζανος, Τριανταφυλλίδης, Μπαμπινιώτης, στη χειρότερη, ανοίξτε κανένα βιβλίο προτού κομίσετε νεολογισμούς εις νεοέλληνας...