Ο Ανδριανός παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ανδριανός παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Μάιος 21, 2018 - 22:42

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

 «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραχαράξει ή να σχετικοποιήσει την ιστορική αλήθεια της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Κι αυτό τόσο ως ελάχιστη συμβολική δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, όσο και ως διαχρονική υπενθύμιση της ανάγκης για διαρκή επιφυλακή της παγκόσμιας κοινότητας ώστε η φρίκη αυτή να μην επαναληφθεί ξανά».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής επ’ αφορμή της επετείου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επέτειος αυτή είναι για κάθε Έλληνα αφορμή περίσκεψης, αφορμή συνειδητοποίησης του χρέους να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική αλήθεια της γενοκτονίας των Ποντίων Ελλήνων, μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Ελληνισμού και από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

 

Χρέος μας απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελληνίδων και των Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της απάνθρωπης εθνοκάθαρσης, αλλά και απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων που αναγκάστηκαν να ξαναστήσουν το βιος τους κυριολεκτικά από το μηδέν στις νέες πατρίδες, μεταξύ των οποίων και η γη της Αργολίδας, είναι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παραχαράξει ή να σχετικοποιήσει την ιστορική αλήθεια της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Κι αυτό τόσο ως ελάχιστη συμβολική δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους, όσο και ως διαχρονική υπενθύμιση της ανάγκης για διαρκή επιφυλακή της παγκόσμιας κοινότητας ώστε η φρίκη αυτή να μην επαναληφθεί ξανά.

 

Το παράδειγμα των Ποντίων Ελληνων του σήμερα, παράδειγμα πατριωτισμού, πίστης και επιμονής, δείχνει σ' αυτή την κατεύθυνση τον δρόμο. Δείχνει ότι ο δρόμος της ομόνοιας μπροστάστα μεγάλα και τα σημαντικά με γνώμονα τις αξίες και τα ιδανικά που μας ενώνουν και μας συνέχουν ως λαό είναι προϋπόθεση για κάθε αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον. Προϋπόθεση ώστε να συνεχίσουμε εν ονόματι και των μαρτύρων του Ελληνισμού τον αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες».