Μανιάτης για την ΔΟΥ Κρανιδίου και την καθυστέρηση εκτιμήσεων ζημιών από την χαλαζόπτωση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μανιάτης για την ΔΟΥ Κρανιδίου και την καθυστέρηση εκτιμήσεων ζημιών από την χαλαζόπτωση

Σεπτέμβριος 26, 2012 - 16:55

φωτογραφία eurokinissi

Με παρέμβαση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτή Αργολίδας, κ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μετά από αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημ. Καμιζή επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη, για το ζήτημα του κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, υπήρξε συνεννόηση για συνάντηση του κ. Υφυπουργού με αντιπροσωπεία του Δήμου Ερμιονίδας με επικεφαλής τον Δήμαρχο.
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι ο ίδιος προσωπικά δεν θα μπορέσει να παραυρεθεί στην αυριανή συνάντηση, δεδομένου ότι μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Όμως έχει ήδη ασκήσει σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου να μην ενταχθεί στην ομάδα των υπολοίπων Δ.Ο.Υ. της χώρας που κλείνουν.
Στο σχετικό κείμενο που κατέθεσε στις 21.09.2012 ο κ. Μανιάτης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα, ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται:
«Κύριε Υπουργέ,
ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στις Δ.Ο.Υ. που θα κλείσουν, είναι και η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, το προσωπικό και οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου.
Αντιλαμβάνεσθε ασφαλώς ότι η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα,  τόσο στους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδος,  όσο και στο σύνολο των εργαζομένων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.
Σε μια εποχή που απαιτείται η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη από το κράτος, οποιαδήποτε απόφαση μείωσης των υποστηρικτικών λειτουργιών του δημοσίου προς τους πολίτες, οφείλει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και κοινωνικά αποδεκτή.
Πολύ περισσότερο που η απόσταση της Ερμιονίδας από το Ναύπλιο ξεπερνά τα 90 χιλιόμετρα και με διάστημα πρόσβασης πάνω από 1,5 ώρα.
Σε σχετική ερώτηση που σας είχα υποβάλλει γι' αυτό το θέμα στις 30.7.2012, είχατε δεσμευτεί για ειδική πρόνοια σε περιπτώσεις θεμάτων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κ.Ε.Π. και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη, με ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα λειτουργίας Γραφείου  Δ.Ο.Υ. σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Ερμιονίδα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν τη συγκεκριμένη απόφαση περί κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου, παρά το γεγονός της μεγάλης απόστασης από τη Δ.Ο.Υ. υποδοχής που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης;
2. Ποιες είναι οι διαβεβαιώσεις που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει στους χιλιάδες κατοίκους και επαγγελματίες της Ερμιονίδας ότι δεν θα υποβαθμιστεί σε καμία περίπτωση η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών του Δήμου;»
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ
Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας,                 κ. Γιάννης Μανιάτης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,                           κ. Α. Τσαυτάρη, σχετικά με την καθυστέρηση έναρξης εκτιμήσεων ζημιών στην Αργολίδα.
 
Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Γ. Μανιάτης αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
έντονη ανησυχία επικρατεί στους αγρότες της Αργολίδας για το αν μπορούν πλέον να γίνουν αντικειμενικές εκτιμήσεις από τους γεωπόνους – εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α., λόγω της διέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία εκδήλωσης των καταστροφικών καιρικών φαινομένων, για το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους μετά την έντονη χαλαζόπτωση που πραγματοποιήθηκε στις 30.05.2012, τις υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) που επικράτησαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και τη νέα καταστροφική χαλαζόπτωση στις 14.09.2012.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την έναρξη του εκτιμητικού έργου και την αποτίμηση των καταστροφών στην παραγωγή των αγροτών της Αργολίδας;»