ΟΕΒΕ Αργολίδας: Ενημέρωση μελών για τον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Ενημέρωση μελών για τον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

Μάιος 24, 2018 - 13:53

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με τον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, που τίθεται σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018, καθιερώνεται ενιαίο νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) ορίζει τα προσωπικά δεδομένα ως τα δεδομένα αυτά που επιτρέπουν την άμεση ή έμμεση εξακρίβωση της ταυτότητας του ατόμου. Πρόκειται για έναν αρκετά ευρύ ορισμό, ο οποίος αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου Ο ορισμός του όρου «προσωπικά δεδομένα» στο πλαίσιο του κανονισμού, είναι αρκετά ενδεικτικός για το ύφος της νέας νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά δεδομένα θεωρούνται ως ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο και οι κανόνες που τα αφορούν πρόκειται να γίνουν αυστηρότεροι. Ο νέος κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων δίνει μεγαλύτερη εξουσία στο άτομο,  τοποθετώντας τον πελάτη στο κέντρο της προστασίας των δεδομένων.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής τείνει να γίνει αντικείμενο σεβασμού για τις επιχειρήσεις. Στοιχείο-κλειδί θα είναι το να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ακριβώς επειδή οι πελάτες δίνουν μεγάλη αξία στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                            ο Γραμματέας

Μακρής Παναγιώτης               Χρόνης Κωνσταντίνος