Τα ημερομήνια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα ημερομήνια

Σεπτέμβριος 27, 2012 - 11:34

Φθινόπωρο
Φέτος θα ‘χει full water. Μετά τις 10 θα ρίξει κορκοσέλι και θα σπάσουνε τα κεραμίδια.
Η ντομάτα θα κουρκουτιάνει γιατί μετά του Σταυρού θα ρίξει πάγο να κρουσταλιάσει τον τόπο. Τον ΕΛΓΑ ξεχάστε τον. Αποζημίωση καπούτ – Τα’ φαγε ο Σαμαράς- κακό περίδρομο! Καλμπάτσα, κόριζα και λούσουνα στον κώλο να το πιάσει!
Χειμώνας
Το χειμώνα θα ρίξει τουλούπα και στουπόχιονο. θα καρκανιάσει η φύσις! θα μας πουμώσει. θα ψωφήσει το φίδι στην τρούπα του.
Συμβουλή: Αποψιλώστε όλα τα δάση καμένα και μη, ντουφεκάτε και τους δασικούς γιατί η φύση κάποια στιγμή θα επανέλθει, εμείς αποκλείεται!
Άνοιξη
Επιτέλους ήρθε η άνοιξη! Τι φοβερή εποχή ρε παιδί μου.. κι ενώ θα ανθίσουνε οι μυγδαλιές και οι μελισσούλες θα βγούνε για τη γύρη, θα αρχίσει η τουλούπα και θα γίνει πανηγύρι. (Δε θα βγουν ούτε οι γεωπόνοι να καταγράψουν τις ζημιές! -30 Αλάσκα). Το σιτάρι θα τουμπανιάσει. Το μύγδαλο θα σκουφώσει. Οι βρύσες θα εφρουσιάσουν. Τα σμερδά τα πρόβατα θα κόψουν τα γάλατα κ’ η εξωτική θα σταματήσει. Μήπως έχεις να μου χαλάσεις ένα 50ρι;
Καλοκαίρι
Όποιος πάει για φαλαρίδα να ‘χει πάρει κοντά μια μπουρού νερό γιατί θα του γυρίσει το μάτι απ’ το λιβάκωμα. θα ‘χει βαρέσει 60 βαθμούς υπό σκιά.. Τα παλιόσκυλα θα χουνε πετάξει έξω τις γλώσσες έξω και κ’ θα περιφέρονται πέρα δώθε μπας και βρούνε καμιά γούρνα μπουζάτη με νερό. Το χάλασε ο γέρος το 50ρι;  Θα αναχαράξετε από την ζέστα και το κακοσίφλογο! Θα πέσει φουρνόλακας!
 
Πηγή: kougemitros.com

Tags: