Μανιάτης: εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ το σύστημα τηλεμέτρησης διαρροών ύδρευσης Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μανιάτης: εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ το σύστημα τηλεμέτρησης διαρροών ύδρευσης Άργους

Σεπτέμβριος 28, 2012 - 11:03

φωτογραφία eurokinissi

Υπεγράφη από τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, κα. Μ. Ευαγγελίδου, η πρόταση χρηματοδότησης που είχε υποβάλλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους – Μυκηνών (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ.) για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.).
Ο τίτλος του έργου είναι «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης Άργους», συνολικού προϋπολογισμού 2.583.000 ευρώ (με ΦΠΑ).
Σχετικά με το θέμα ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης  Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται δράσεις εξοικονόμησης του πιο πολύτιμου πόρου ζωής, του νερού. Μετά τη μεγάλη σπατάλη που γίνεται στην άρδευση αγροτικών καλλιεργειών, οι απώλειες και διαρροές των δικτύων ύδρευσης σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας, αποτελούν τη δεύτερη σημαντική πηγή αλόγιστης σπατάλης. Η υλοποίηση του τηλεμετρικού συστήματος ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Άργους θα βοηθήσει αποφασιστικά στο να μειωθούν οι σπατάλες αυτές. Πρόκειται για ένα έργο σημαντικής περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας με μοναδικούς ωφελημένους τους ίδιους τους πολίτες. Στην ίδια κατεύθυνση είναι χρήσιμο να κινηθούν όλοι οι Δήμοι της χώρας».