Παρουσίαση Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στο ΠΛΙ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στο ΠΛΙ

Μάιος 31, 2018 - 18:07

Παρουσίαση Καταλόγου Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια"
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» παρουσιάζει τον κατάλογο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στις 6.30 το απόγευμα, στον πολιτιστικό χώρο του ΠΛΙ «Κανάρη 4», στο Κολωνάκι.
Όπως αναφέρει στον πρόλογο του καταλόγου η πρόεδρος του ΠΛΙ Ιωάννα Παπαντωνίου, ενδυματολόγος-σκηνογράφος, ιστορικός του ενδύματος:

«Η μόνιμη έκθεση του νέου Μουσείου του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας - Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" είναι μια συναρπαστική πρόταση-έκθεση για τον λαϊκό και αστικό πολιτισμό του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένες φορεσιές, μεμονωμένα ενδύματα και κοσμήματα από τον 19ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα.
Η Βίκυ Καρέλια δώρισε την εξαιρετικά σημαντική συλλογή της στο νέο Μουσείο, από την οποία εκτίθεται ένα μικρό μόνο μέρος.
Η Βίκυ Καρέλια και οι συνεργάτες της έκαναν πραγματικότητα το όραμά τους για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού χώρου υψηλής αισθητικής, που θα λειτουργεί ως ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός σε όλο τον κόσμο, για τη μελέτη και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».