Ημερίδα στο Επιμελητήριο για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημερίδα στο Επιμελητήριο για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Ιούνιος 07, 2018 - 15:51

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Tην Δευτέρα 04 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Επιμελητηρίου Αργολίδας ημερίδα την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων και το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, με θέμα «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ)-679/2016».
Το θέμα παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο Γενικός Κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων έχει άμεση εφαρμογή από 25 Μαϊου 2018 σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε., αντικαθιστώντας την ισχύουσα Οδηγία 95/46/ΕΚ και Εθνική νομοθεσία που την ενσωμάτωνε, δηλαδή τον Ν. 2472/1997.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος ,ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών της περιοχής στην ημερίδα.
Ο κ. Δαμούλος τόνισε επίσης την μεγάλη σημασία του θέματος και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του κανονισμού αλλά και στις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες κατά την εφαρμογή του.
Ομιλήτριες ήταν η κ. Ελένη Διαφωνίδου,Νομικός, Ειδική συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων, η οποία παρουσίασε τις βασικές αρχές, υποχρεώσεις και δικαιώματα του Γενικού Κανονισμού, εξηγώντας τι αλλάζει στο καθεστώς προστασίας δεδομένων και πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο οι επχειρήσεις και η κ.Γεωργία Λειβαδάρου, Γενική Διευθύντρια του Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, η οποία αναφέρθηκε στο πλάνο συμμόρφωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή στα βήματα και τη βασική μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες, ώστε να αναδιαμορφώσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους με βάση τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού, ώστε να διασφαλίσουν επαρκή προστασία για τα προσωπικά δεδομένα και τη δυνατότητα άσκησης των υποκειμένων, όπως προβλέπονται.
Μετά το τέλος των ομιλιών διεξήχθη διάλογος με ερωτήσεις – απαντήσεις, όπου καταδείχθηκε η αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, αφενός για την κατανόηση του νέου νομικού πλαισίου και αφετέρου για την ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της προσαρμογής.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

Βίντεο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος https://youtu.be/SehaHLa63KA
Βίντεο στιγμιότυπα από την ημερίδα https://youtu.be/hJq4acD-9g0
Βίντεο η Ελένη Διαφωνίδου https://youtu.be/XlvrpfztECA