Τατούλης: «Με δουλειά, αποφασιστικότητα και όραμα χτίζουμε τη Νέα Πελοπόννησο»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: «Με δουλειά, αποφασιστικότητα και όραμα χτίζουμε τη Νέα Πελοπόννησο»

Ιούνιος 12, 2018 - 16:26

«Δύναμή μας μόνο οι πολίτες»

 
 

«Δίνουμε οριστικό τέλος στο μεγαλύτερο πρόβλημα της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο Αρκαδία 93,8 και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ηλιόπουλο την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018.

Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για μια νέα εποχή που ανοίγεται για την Πελοπόννησο, ώστε να καταστεί περιφέρεια της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και της δημιουργίας μιας νέας τεράστιας και υγιούς οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ακόμη ότι «καθιερώσαμε καθολικά το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα και δίνουμε τέλος στην παρανομία του μαύρου χρήματος που συνεπαγόταν η μέχρι σήμερα διαχείριση. Δίνουμε επίσης εξαιρετικές οικονομικές ευκαιρίες στους Δήμους να μειώσουμε τα ανταποδοτικά τέλη στους δημότες τους».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στη διαπλοκή, πολιτική και οικονομική, η οποία αντιπάλεψε το έργο και ταυτόχρονα το παρόν και το μέλλον των πολιτών, σε αντίθεση με την Περιφέρεια η οποία τήρησε υποδειγματικά τη νομιμότητα και την πολιτική της συνέπεια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

«Λέμε πάντοτε την αλήθεια στους πολίτες γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζονται τη γνώση και την ικανότητα να προσδιορίζουν αυτοί το μέλλον τους και όχι οι λαθροθήρες ψηφοσυλλέκτες» σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι το έργο των απορριμμάτων δεν είναι νόμιμο ή σωστό, εφόσον τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν αποφανθεί θετικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική του διαδρομή στο δημόσιο βίο, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι το 2010 επέβαλλε στη χώρα το μοντέλο της πολιτικής σύνθεσης, ενσωματώνοντας στο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους, «κόντρα στο κόμμα μου, από το οποίο δεν έχω παρεκκλίνει ποτέ σε ότι αφορά τις θέσεις και τις αρχές».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμη ότι η παράταξη της πλειοψηφίας, η Νέα Πελοπόννησος, είναι αυτή που έβαλε την Πελοπόννησο σε νέα ρότα, με την υποδειγματική εφαρμογή του πολιτικού προγράμματος που οι πολίτες της Πελοποννήσου με 60% υπερψήφισαν.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι εξελίξεις στη χώρα θα επιβεβαιώσουν αυτό που είπα στον Πρωθυπουργό κατά το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου. Ότι ναι μεν είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους, οφείλουμε ωστόσο για το συμφέρον των πολιτών να βρούμε επίπεδο συναίνεσης και συνεννόησης. Αυτό θα είναι το νέο διακύβευμα για τη χώρα και η μεγάλη μας πολιτική παρακαταθήκη», τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σχετικά βίντεο στους κάτωθι συνδέσμους:

http://www.arcadia938.gr/index.php/synenteyxeis/25235-sigoyri-h-ipopsifiotita-tatouli

http://www.arcadia938.gr/index.php/synenteyxeis/25233-emeis-den-rixnoume-ntyfekies-ston-aera

http://www.arcadia938.gr/index.php/synenteyxeis/25238-petros-tatoulis-peri-nd-kai-neas-peloponnisou

http://www.arcadia938.gr/index.php/synenteyxeis/25232-tatoulis-teleionei-h-mafia-tvn-skoypidion-sthn-peloponniso