Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων

Οκτώβριος 01, 2012 - 10:18

Συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) συνεργούς του.
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, η ληστεία σε βάρος ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών, που έγινε προχθές (29-9-2012) το βράδυ, στην τοπική κοινότητα Χρυσάφων του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (30-9-2012) το μεσημέρι, ένας (1) 32χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) συνεργούς του.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, προχθές (29-9-2012) το βράδυ, στη θέση «Σωτήρα» της τοπικής κοινότητας Χρυσάφων Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφού διέρρηξαν οικία στην οποία διέμενε ζεύγος ηλικιωμένων ημεδαπών,  εισήλθαν σε αυτή, με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, καθώς και δυο κυνηγετικά όπλα. Στην συνέχεια αφού επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του ανωτέρω ζεύγους, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ο 32χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ