Παρέμβαση Ανδριανού για την έλλειψη διοικητικού προσωπικού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρέμβαση Ανδριανού για την έλλειψη διοικητικού προσωπικού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Ιούνιος 14, 2018 - 08:27

φωτογραφία eurokinissi

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Τα κενά σε διοικητικό προσωπικό έχουν δημιουργήσει τα τελευταία δύο χρόνια έντονα προβλήματα στη λειτουργία της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών, των πολιτών, των γονέων, αλλά και υπηρεσιών και φορέων που απευθύνονται σε αυτή, καθώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρετούντων διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών δεν επαρκούν για την κάλυψη του μεγάλου όγκου εργασίας.

Η έλλειψη διοικητικού προσωπικού, αλλά και η αδυναμία κάλυψής του, με μόνο 2 ετήσιες αποσπάσεις εκπαιδευτικών από το Υπουργείο εγκυμονεί επίσης κινδύνους τόσο στην ορθή τήρηση στοιχείων των εκπαιδευτικών, όπως το Προσωπικό Μητρώο, τα μισθολογικά, οι υπηρεσιακές μεταβολές, οι προϋπηρεσίες, οι συντάξεις κλπ.

Υπογραμμίζεται προς τούτο η επισήμανση κλιμακίου ελέγχου του ΕΣΠΑ ότι θα πρέπει να οριστεί μόνιμος διοικητικός υπάλληλος ως καταχωριστής και όχι αποσπασμένος εκπαιδευτικός, όπως συμβαίνει στην υπηρεσία τα τελευταία τρία χρόνια.

Επισημαίνεται ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας αιτήθηκε για το σχολικό έτος 2018-9, και μέχρι να στελεχωθεί πλήρως με το αντίστοιχο διοικητικό προσωπικό που της αναλογεί, πέντε αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι δύο.
Ακόμη όμως και με την απόσπαση των δύο μόνο εκπαιδευτικών που θα υλοποιηθεί από 1/9/2018, η υπηρεσία αδυνατεί να ανταποκριθεί στα χρονικά όρια που θέτει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας σε αιτήματα πολιτών, γονέων, φορέων και εκπαιδευτικών.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση κάλυψη των οργανικών κενών σε διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, για να αποφευχθούν τα ως άνω περιγραφόμενα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα”.