Δημοψήφισμα Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου 99,3% κατά των μέτρων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημοψήφισμα Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου 99,3% κατά των μέτρων

Οκτώβριος 01, 2012 - 11:38

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ραφαήλ Μπαρού-eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συνειδητοποιημένους πολίτες της Ιστορικής μας πόλης, για την ανταπόκρισή τους στο συμβολικό δημοψήφισμα που διοργανώσαμε στις 23 και 24 του μηνός.
Σ’ αυτό εκφράστηκε η θέληση του λαού γιατί κατ’ ουσίαν πρόκειται για την γνήσια, άμεση και αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση για την πορεία της χώρας.
Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα ήταν 99,3% κατά των μέτρων πρέπει να προβληματίσει όλους, ιδίως τους βουλευτές της περιοχής μας.
Ταυτοχρόνως όμως πρέπει να καταγγείλουμε και όλους αυτούς που με λόγια ή με έργα προσπάθησαν να ματαιώσουν την σπουδαία αυτή εκδήλωση της άμεσης δημοκρατίας που είναι ένας καθαρά ελληνικός θεσμός.
Εκφράζουμε ως εκ τούτου τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη προς όλους τους συμπολίτες μας και τους υποσχόμαστε ότι μαζί με την διαρκή προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης στην οποία έχουμε αποδυθεί με ένα μεγάλο πρόγραμμα παρέμβασης στην τροφοδοσία της Εργατικής Τάξης με φθηνά τρόφιμα και εφόδια, θα πάρουμε και άλλες θεσμικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της λαϊκής βούλησης σε κάθε κρίσιμο γενικό ή τοπικό ζήτημα.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
  Στο Ναύπλιο σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7π.μ.- 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου, Λεωφόρος 25ης Μαρτίου αρ. 2, προσήλθαν αυτοβούλως πολίτες του Νομού Αργολίδας ώστε να λάβουν μέρος στο Δημοψήφισμα που διενεργήθηκε με την πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου. Το ερώτημα    ήταν το εξής: « Συμφωνείς με την περαιτέρω περικοπή των μισθών – ημερομισθίων – συντάξεων – επιδομάτων – φαρμάκων – ιατρικών εξετάσεων κ.λ.π.; ».
Το Δημοψήφισμα διενεργήθηκε με Εφορευτική Επιτροπή που απαρτιζόταν από αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και των Σωματ είων αυτού.
  Οι πολίτες προσέρχονταν ένας-ένας  δείχνοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και  έπαιρναν το ερωτηματολόγιο  μαζί με το φάκελο.
  Η ψηφοφορία διενεργήθηκε κανονικά μέχρι την ώρα που είχε οριστεί, δηλαδή μέχρι 7μ.μ. οπότε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άλλος πολίτης να ψηφίσει, η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε τη διακοπή της και τη συνέχεια για την επομένη, στης 24-9-2012, από της 7π.μ.-7μ.μ.όπου και αποφάσισαν τη λήξη της ψηφοφορίας.
  Κατόπιν αποσφραγίστηκε η κάλπη, αφού προηγούμενα διαπιστώθηκε το απαραβίαστό της, καταμετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια και ακολούθως έγινε η διαλογή τους:
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΦΑΚΕΛΟΙ  1274
ΕΓΚΥΡΑ     1274
ΑΚΥΡΑ           0
ΛΕΥΚΑ           4
ΝΑΙ            6
ΟΧΙ      1264
Έτσι με βάση το ανωτέρω αποτέλεσμα, οι πολίτες της Αργολίδας απάντησαν ΟΧΙ στα νέα μέτρα που πρόκειται να εισαχθούν στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση.
  Για τούτο συντάχθηκε το παρόν πρακτικό το οποίο αφού διαβάστηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως κατωτέρω:   
Η  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΚΟΥΝΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                    ΒΑΜΒΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 
 

ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ             ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                       ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ