Ανδριανός για ΚΕΜΧ και ΤΕΜΠΕ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός για ΚΕΜΧ και ΤΕΜΠΕ

Οκτώβριος 01, 2012 - 15:02

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, ενόψει των πληροφοριών που έχουν το τελευταίο διάστημα επανέλθει στο προσκήνιο ότι  υπάρχει σχεδιασμός κατάργησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο, απέστειλε επιστολές προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου, με τις οποίες καλεί τα όργανα αυτά να εξετάσουν την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων. 
Στις επιστολές του, ο κ. Ανδριανός, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει στο προσκήνιο πληροφορίες ότι υπάρχει σχεδιασμός κατάργησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ήδη κατέθεσα νέα σχετική Ερώτηση (2295/28-9-2012) προς τον αρμόδιο Υπουργό, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει πλήγμα και περαιτέρω υποβάθμιση της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας καθώς θα στερήσει την τοπική κοινωνία από έναν ιστορικό θεσμό και την τοπική οικονομία από έσοδα εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης.
Στο σημείο που βρίσκονται τα πράγματα, θα συμφωνήσετε πως η διεκδίκησή μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένη και αποτελεσματική. Στην κατεύθυνση αυτή, σας καλώ να εξετάσετε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος».
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΕΜΠΕ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την επιτακτική ανάγκη ρύθμισης δανείων που μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων έλαβαν μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση αδυνατώντας να τα εξυπηρετήσουν.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στο επιτακτικό ζήτημα της ρύθμισης των δανείων που μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων έλαβαν μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση αδυνατώντας να τα εξυπηρετήσουν.
Οι δανειολήπτες αυτοί, ενώ όταν συνήψαν τις δανειακές συμβάσεις μπορούσαν να αποπληρώνουν τις δόσεις τους, μετά τη σημαντική ύφεση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια, με την αποστράγγιση της ρευστότητας, τις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις και την κατακόρυφη πτώση του τζίρου σε όλους τους κλάδους, αδυνατούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι συχνά, σε προσπάθειες ρύθμισης δανείων απευθείας με τις τράπεζες, οι τελευταίες προτείνουν τη σύναψη νέων δανείων με απαγορευτικά  επιτόκια και με υπερβολικές απαιτήσεις για υποθήκες ακινήτων.
Με δεδομένα αφενός την επιτακτική ανάγκη να διασωθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που είναι βασικός πυλώνας της Εθνικής οικονομίας με χιλιάδες θέσεις εργασίας, και αφετέρου τον ορατό κίνδυνο να καταγγελθούν από τις τράπεζες οι συμβάσεις αυτές, με καταστροφικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό οφειλετών.
ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Αν προτίθενται να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για την ρύθμιση των δανείων που έλαβαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ κάτω από άλλες οικονομικές συνθήκες και εκ των πραγμάτων αδυνατούν σήμερα να τα εξυπηρετήσουν».