Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν ξέρετε πού βάζετε την υπογραφή σας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν ξέρετε πού βάζετε την υπογραφή σας

Ιούνιος 16, 2018 - 21:34

φωτογραφία eurokinissi

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο το απόγευμα κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαιτίας της συμφωνίας που έφερε η κυβέρνηση για το Σκοπιανό και που υπογράφεται αύριο στις Πρέσπες.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τα ίδια τα λόγια του Πρωθυπουργού κατά το διάγγελμά του πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ: «''Συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε ''Σεβέρνα Ματσεντόνια'', δηλαδή σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας''; Μάλλον δεν ξέρετε πού βάζετε την υπογραφή σας, κύριε Τσίπρα. Αμφιβάλλω αν διαβάσατε τη συμφωνία».

Είναι δικαίωμα του κάθε Σκοπιανού να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, όπως είπατε στην ταλαίπωρη κρατική τηλεόραση;

Σε αυτό το σημείο, και εξατίας του χαρακτηρισμού «ταλαίπωρη» που απέδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην κρατική τηλεόραση, ξέσπασαν αντιδράσεις από τα έδρανα.

Τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα, με τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδος; Συμφωνήσατε ότι μεικτές επιτροπές θα γράφουν τα βιβλία της Ιστορίας μας; Γιατί αυτό υπογράψατε!

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επτέθηκε εναντίον του Πάνου Καμμένου: «Η συμφωνία είναι καλή, αλλά το όνομα είναι κακό, γι' αυτό την καταψηφίζει ο κ. Καμμένος».

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Σαμαρά, Βενιζέλο και σε κανέναν Τσίπρα να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας, έλεγε ο κ. Καμμένος. Αυτά, τότε. Σήμερα όλα επιτρέπονται.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ΝΔ σκιαγράφησε την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ άφησε αιχμές για «μαγείρεμα» και «μοντάζ» δηλώσεων των Σαμαρά, Μπακογιάννη, Μητσοτάκη πατρός: «Αντιπερισπασμός, λάσπη στον αντίπαλο, επιστροφή στο χθες για να κρυφτεί η ζημιά τού σήμερα. Κάποιοι εξελίχθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας προβοκάτσιες, κόβοντας και ράβοντας χαρτιά και συμφωνίες. Σκόπιμα δεν λέτε ότι όλα αυτά ήταν αποσπασματικές τοποθετήσεις στο πλαίσιο συζητήσεων, δεν κατέληξαν πουθενά. Είναι αδιανόητο να τις συμψηφίζετε με τη συμφωνία που αύριο δεσμεύει τη χώρα».

Δεν θα ξεφύγετε από την αλήθεια.

«Προειδοποιώ πως το να υπογραφεί αύριο αυτή η συμφωνία καθιστά πολύ δύσκολη την ανατροπή των συνεπειών της στο μέλλον. Οφείλω να πω ότι μετά τα ψέματα, τη λάσπη και τον λαϊκισμό, τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα: Μπροστά ή πίσω, δημοκρατία ή παρακράτος, ευθύνη ή τυχοδιωκτισμός, αλήθεια ή ψέματα. Η χώρα έχει ανάγκη από νέα κατεύθυνση και νεά ηγεσία».

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Γαλανιάδη Εύα

http://www.arcadiaportal.gr/news/mitsotakis-pros-tsipra-den-xerete-poy-v...

(φωτογραφίες eurokinissi)