Υπογράφηκε η σύμβαση για το οδικό έργο Αρκαδικό- Χάνι Μερκούρη στην Αργολίδα (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υπογράφηκε η σύμβαση για το οδικό έργο Αρκαδικό- Χάνι Μερκούρη στην Αργολίδα (video)

Οκτώβριος 01, 2012 - 15:18

Ένας σημαντικός δρόμος για το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Υπογράφηκε πριν λίγη ώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την υλοποίηση του οδικού άξονα Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη στην Αργολίδα. Ένα έργο που εντάσσεται στον ανατολικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου και με την ολοκλήρωση και της εργολαβίας του υπόλοιπου τμήματος Χάνι Μερκούρη -Λυγουριό αναμένεται να δώσει στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους πολυπληθείς (λόγω του θεάτρου της Επιδαύρου) επισκέπτες έναν ασφαλή και συντομότερο δρόμο.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.200.000ευρώ και εκτελούμενου προϋπολογισμού 4.600.742 ευρώ αφού υπήρξε έκπτωση 41,54%. Το έργο αφορά στην κατασκευή δρόμου 8 χιλιομέτρων από Αρκαδικό έως Χάνι Μερκούρη ενώ το σύνολο του δρόμου είναι μέχρι το Λυγουριό 13 Χιλιόμετρα (άλλη εργολαβία για τα 5 χιλιόμετρα). Το έργο ανέλαβε να κατασκευάσει η εταιρεία "Ήλιος ελληνική κατασκευαστική ΑΤΕ" και ο χρόνος αποπεράτωσής του είναι οι 15 μήνες.
Το έργο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό αφού όπως είπε και οαντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος αφορά σε νέα χάραξη δρόμου, κάτι που δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Αργολίδα, αφού οι περισσότεροι δρόμοι είναι 100 και πλέον ετών.
Ε.Τ.

fcM_bGkitbQ